Bouře Zeta znovu zesílila na hurikán. Blíží se k Louisianě, která vyhlásila stav nouze

Tropická bouře Zeta znovu zesílila

Bouře Zeta znovu zesílila

Tropická bouře Zeta znovu zesílila na hurikán a očekává se, že ve středu dorazí k jihovýchodu amerického státu Louisiana, informuje agentura Reuters. Jde o 27. pojmenovanou bouři letošní hurikánové sezony.

V pondělí tamního času hurikán zasáhl oblast severně od starodávného mayského města Tulum na poloostrově Yucatán v Mexiku a zeslábl na tropickou bouři, poté ale znovu zesílil. V noci na středu tamního času se střed Zety nacházel nad Mexickým zálivem.

Americké Národní centrum pro hurikány upozornilo, že lidé v regionu u zálivu se musejí připravit na příchod život ohrožujícího živlu. Místní obyvatele vyzvalo, aby se řídili pokyny úřadů.

Varování se vztahuje i na New Orleans, největší město v Louisianě. Její guvernér John Bel Edwards před příchodem hurikánu vyhlásil stav nouze.

Portál USA Today připomíná, že Louisiana letos už zažila dvě tropické bouře a dva hurikány. V srpnu při hurikánu Laura přišlo o život 27 lidí a hurikán Delta o několik týdnů později ještě zhoršil škody napáchané Laurou.

Tagy: