Detaily hrozivého útoku v Bratislavě. Školu zapálil premiant a velký sportovec, tělo uhořelo

Mladík zapalil budovu gymnázia. Sám při tom zemřel.

Mladík zapálil bratislavské gymnázium. Při požáru zahynul

Žhář, který zapálil bratislavské gymnázium, byl bezproblémový student a nadějný sportovec, informovala TV JOJ. V prostrách školy pro nadané děti v Teplické ulici 18letý mladík sám v sobotu ráno zahynul.

Školu měl podpálit 18letý sportovec s výborným prospěchem. „V sobotu v noci ve škole na prvním poschodí v několika místnostech rozlil benzín, především ve sborovně, která je úplně zdemolovaná,“ popsala okolnosti TV JOJ. Zničené jsou podle ní i další místnosti na patře.

ČTĚTE TAKÉ: Požáry, výtržnosti a chaos. Ve Francii pokračují nepokoje kvůli zastřelenému mladíkovi

Mladík poté hořlavinu zapálil a došlo k explozi. „Vyšli jsme z garáže a slyšeli jsme ránu, mysleli jsme si, že se třeba převrátil kontenjer,“ popsal svědek události s tím, že všude byl černý dým. Mladík při požáru sám zahynul. „Mohu potvrdit, že jsme na tísňové lince 155 přijali informaci o tom, že po uhašení požáru bylo nalezeno ohořelé tělo,“ uvedla pro televizi k případu mluvčí operačního střediska záchranné služby Alena Krčová.

TV JOJ informovala, že hoch měl ještě před rozpoutáním požáru ve škole zapálit několik aut ve firmě, kam chodil na brigádu. Teprve poté se na skútru vydal na gymnázium. Škola podle deníku Pravda proslula také tím, že ji navštěvoval i 19letý mladík, který loni v říjnu před bratislavským gaybarem Tepláreň (Teplárna) zastřelil dva lidi. Vedení vzdělávacího ústavu tehdy násilí odsoudilo a uvedlo, že nemůže suplovat vliv rodiny a sociálních sítí.

Podle informací Denníku N chlapec zemřel na následky udušení kouřem. Denník N zároveň podotkl, že založit požár se rozhodl jen několik hodin po rozdání vysvědčení a začátku letních prázdnin. Jeden z rodičů listu v souvislosti s událostí sdělil, že žáci jsou pod velkým tlakem.

Škola pro mimořádně nadané děti a současně gymnázium je státní škola, která byla první a dlouho i jedinou školou na Slovensku specializovanou na vzdělávání nadaných dětí.

Tagy: