Brichta znovu nadchl KSW. Soupeř ze mě udělal lepšího člověka, tvrdí. Žasl Vémola i Kincl

Vítěz Leo Brichta

Leo Brichta a trenér Pavel Bechtold po vítězství na KSW 87

Pověstné „Brichta bomby“ rozehřměly Werk arenu v Třinci. Leo Brichta si na turnaji KSW 87 připsal další úžasné vítězství. Polský tvrďák Roman Szymanski byl skutečně nebezpečným protivníkem, český bijec jej ale nakonec zastavil technickým knokautem ve třetím kole. „Ten výkon byl skvělý, jak zabojoval. Zápas večera!“ měl jasno o Brichtově triumfu například Karlos Vémola.

Když odstartoval zápas Roman Szymanski vs. Leo Brichta, bylo jasné, že jsou v kleci dva mimořádně populární bojovníci. Z tribun hlasitě zněla jejich jména. Ve třetím kole však byli slyšet hlavně nadšení fanoušci českého zástupce. Ten totiž dokázal soupeře srazit k zemi a zasypávat údery. Deset vteřin před koncem pak sudí duel ukončil. Podle všeho mohl ale i dříve, Polák už neměl sílu se efektivně vzepřít.

ČTĚTE TAKÉ: Česko teď hraje v rámci MMA světa velkou roli, říká Murphy, důležitý muž v organizaci KSW

„Masakr! Jen mi přišlo, že tam polský rozhodčí poslal malou domů. Nechal Szymanskému na můj vkus hodně času, aby se z toho dostal. Ale naštěstí Leo nechyboval a dokázal to ukončit. Takže jsem měl obrovskou radost,“ zhodnotil český triumf šampion Oktagonu Patrik Kincl.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům. To, jak fandili Leu Brichtovi, bylo neuvěřitelný,“ smekl před diváky další šampion Karlos Vémola.

Werk arena během polsko-české bitvy opravdu hřměla Brichtovým jménem. To ale mělo na vítěze i trochu nepříznivý vliv.

„Fakt to bylo neskutečný. Cítil jsem, že mám na zádech velké břemeno. Vnímal jsem, jak mi hala fandí, a s velkou silou přichází velká zodpovědnost. Takže jsem se necítil úplně ve své kůži,“ přiznal po zápase Brichta. „Mám rád spíš ten styl undergroundu, kdy tam nikdo není, já zápasím a mám na všechno klid. Ale musím se prostě naučit brát si tu sílu od lidí… Není to nic ve zlém, neuvěřitelně si té podpory vážím. Nikdo si to nedokáže ani představit. Jsem strašně dojatý, mám z toho husinu,“ řekl vítěz v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Brichta nezapomněl pochválit soupeře, oba si vyjadřovali respekt před bojem i po něm. „Neuvěřitelný, jsem strašně rád, že jsem s ním mohl sdílet klec. Udělal ze mě lepšího člověka… Ukázali jsme, že respekt a pokora jsou alfou a omegou. Když si dva frajeři dají vzájemně respekt a pak se takhle pobijou... Podívejte se, jak vypadáme. Neuvěřitelný. Byl jsem dopředu nervózní celý den, protože jsem věděl, že mě to bude hrozně bolet,“ dodal bojovník.

S průběhem zápasu byl spokojený i trenér Pavel Bechtold. „Leo si dal vlastně tři pětiminutová kola. První kolo šel, jak jsme si řekli, v druhém ho Szymanski hodil, byl pod ním, z té situace se ale nezbláznil. A třetí kolo jste asi všichni viděli, jak probíhalo,“ zhodnotil zkušený kouč. „Všechno je tak, jak jsme si naplánovali. Čekám, jestli Leo dostane šanci jít o titul. To bych byl rád.“

Brichta byl jediným z českých reprezentantů, kterému se podařilo na turnaji KSW 87 uspět. Michal Martínek, Vojtěch Garba, Filip Macek, Lukáš Dvořák a Josef Stummer skončili na straně poražených.

Tagy:
Třinec Karlos Vémola Česko Michal Martínek KSW Patrik Kincl Filip Macek Leo Brichta Lukáš Dvořák