Muž vyhrál v loterii přes tři miliardy korun. Život v luxusu mě nebaví, šokoval po letech

Brit Neil Trotter vyhrál v loterii 108 milionů liber, opustil práci mechanika a koupil si nový dům s vlastním jezerem. Osm let poté pro The Mirror přiznal, že je přepychem zklamaný a život v luxusu ho nudí.

V roce 2014 vyhrál Neil Trotter z britského Coulsdonu 107,9 milionu britských liber (v přepočtu asi tři miliardy korun). Společnost, která loterii provozuje, mu doporučovala, aby se snažil výhru pokud možno neutratit hned. Trotter si koupil okázalou vilu na téměř dvoukilometrovém pozemku s vlastním jezerem v chráněné památkové rezervaci. Výherce je velkým milovníkem závodních aut, tak svůj Ford Focus vyměnil za Jaguára a Porsche, informoval web The Mirror.

Od pohádkové výhry uplynulo osm let a Trottera prý „nový život“ netěší. „Přejít od zaměstnání k tomu, že nemusím pracovat, byla docela zvláštní věc, na kterou jsem se musel adaptovat,“ pronesl muž. Sedět celý den doma a sledovat televizi nyní považuje za nudné.

Čtvrtá nejvyšší britská výhra v loterii

Výhru očekával. Byl o ní dokonce natolik přesvědčený, aby své rodině oznámil, že z něj jednoho dne bude milionář. „Říkal jsem tátovi, že budu mít dům s jezerem,“ uvedl. Otec mu na to údajně odpověděl: „Jen ve snu, synu.“

Před úspěchem měl prý o svém bohatství silnou předtuchu. V práci oznámil, že „zítra touto dobou bude milionář“. A to se vyplnilo. O den později společnost EuroMilions Lucky Dip ohlásila, že vyhrál přes sto milionů liber. To z něj udělalo výherce čtvrté nejvyšší loterie v zemi.

Tagy: