Brutální Lamborghini vyměnil za všední elektromobil. Hvězdný fotbalista chce jít příkladem

Fotbalisté mají obecně docela podobný vkus, tedy alespoň co se automobilů týče. Většinou si pořizují sportovní či luxusní vozy se silným motorem a hodně vysokou pořizovací cenou. Obzvláště populární jsou mezi hráči modely jako Bentley Continental GT, Range Rover nebo třeba Lamborghini Urus. Obdobného trendu se dlouhá léta držel i špičkový belgický fotbalista Eden Hazard, jenže teď zcela otočil. Z milionových aut totiž přesedlal do nejprodávanějšího elektromobilu na světě, Nissanu Leaf.

Edena Hazarda asi není třeba dlouze představovat. Úspěšný belgický fotbalista strávil většinu své kariéry v anglické Chelsea, kde odehrál 245 zápasů a nastřílel 85 branek. Od roku 2019 však hraje za legendární Real Madrid, kam přestoupil za neuvěřitelných 2,5 miliardy korun. Šlo o osmý nejdražší přestup fotbalové historie.

Stejně hodnotný jako on sám byl donedávna také jeho vozový park, který čítal i takové skvosty, jako jsou Audi RS5, BMW X6 M, Nissan GT-R, Mercedes SLS AMG, Mercedes AMG GT-R, Audi R8 V10 plus nebo třeba Range Rover Sport. V loňském roce si Hazard udělal radost ještě koupí Lamborghini Aventador SVJ. Supersportem, který má pod kapotou vidlicový dvanáctiválec o výkonu 770 koní. Zrychlení z nuly na 100 km/h je pro tuhle bestii otázkou 2,8 sekund. Rozjet se může až na 350 km/h.

V boji za lepší životní prostředí

Jeho úplně posledním přírůstkem však není žádný monstrózní supersport ani luxusní SUV, nýbrž čistě elektrický Nissan Leaf, světový bestseller mezi elektromobily. „Bezemisní“ hatchback pohání elektromotor o výkonu, na který asi Eden Hazard nebyl doposud zvyklí – 214 koní. Stejně tak akcelerace není ničím ohromujícím, z 0 na 100 km/h se vůz rozhýbe za 7,4 sekundy. Co tedy přesvědčilo belgickou fotbalovou hvězdu k pořízení nudného masově vyráběného elektromobilu?

„Jako otec musím jít příkladem. Je mnoho pozitiv, které můžete v životě udělat a jedním z nich je zvolit elektromobil, který má na planetu a její obyvatele výhradně dobrý vliv“. Možná si myslíte, že slyšíte mluvit Lewise Hamiltona, ale tato slova skutečně pochází z úst Edena Hazarda. Dále uvedl, že po elektromobilu vždy toužil také jeho otec.

Pes ale může být zakopán ještě úplně jinde, protože hráč Realu Madrid se vloni stal jedním z ambasadorů značky Nissan, a tak má vychvalování jejich modelů v popisu práce, respektive ve smlouvě. Nejspíše se tedy zdá, že Hazard obdržel elektrický Leaf jako sponzorský dar. Uvidíme, s čím dalším slavný fotbalista vyjede ze své garáže.

Tagy: