Hrůzný útok na bezdomovce. Muž je polil benzínem a škrtl zapalovačem, dostal deset let

Za pokus o upálení bezdomovců dostal muž 10 let

Pokus o upálení bezdomovce

Muž v Třinci polil dva spící bezdomovce hořlavinou, pokusil se je zapálit a následně na ně vytáhl nůž. Podezřelý v úterý stanul před soudem, kde se k činu přiznal. Soudce mu udělil desetiletý trest.

Chybělo málo a bezdomovecký pár mohl zemřít strašlivou smrtí, jejich známý se je totiž pokusil upálit. Podle obžaloby vzal hořlavinu, polil jim spacáky a škrtl zapalovačem. „Nalil mi benzín do očí, potom zaútočil na přítelkyni, začal jí škubat vlasy a pak na ni vytáhl nůž. Škrtnul zapalovačem a začalo hořet. Já jsem rukou plamen uhasil, tím pádem nevznikl tak velký oheň,“ popsal napadený bezdomovec. „On mi řekl: ‚Tady jsi, ty ku**o.‘ Říkal: ‚Já tě klidně zabiju, já si to odsedím,‘“ uvedla bezdomovkyně.

Těžko říct, co se obžalovanému honilo hlavou, pravděpodobně se mu nelíbilo vyjádření poškozených, kteří prohlásili, že v jeho chatce, kterou původně také obývali, jsou vši a lůžkoviny napadli moli. V době činu byl opilý. „V případě prokázání viny hrozí obžalovanému trest odnětí svobody 15 až 20 let,“ sdělila mluvčí Krajského soudu v Ostravě Hana Ondrušová.

Obžalovaný po poradě s obhájcem přiznal vinu. Tušil, že by mu to mohlo výrazně pomoct. Soudce pak ještě důkladně oba poškozené vyslechl a přečetl posudek na obžalovaného. Ten se vyučil koksařem a už byl třikrát ve vězení. A poputuje tam zase.

„Během jednoho či dvou dnů vás necháme převézt do výkonu trestu, protože rozsudek je pravomocný,“ sdělil soudce pachateli. Přiznat vinu se obžalovanému vyplatilo. Trest dostal nakonec o třetinu nižší, než zpočátku navrhoval státní zástupce. Ve vězení tak stráví deset let.

Tagy: