Brutální útok nožem. Muž v Budapešti pobodal tři policisty, jeden z nich zemřel

Muž v Budapešti ve čtvrtek pozdě večer pobodal tři policisty. Jeden z nich později v nemocnici svým zraněním podlehl, informovala podle agentury Reuters policie v prohlášení.

Policisty přivolali do domu v 11. obvodu na jihozápadě maďarského hlavního města sousedé, protože agresivní muž se snažil dostat do jednoho z bytů. Když ho tři strážci pořádku chtěli zadržet, zaútočil na ně nožem a pokusil se z místa uprchnout na ulici. Čtvrtý policista ho střelil do nohy a útočníka se podařilo zadržet. Zranění policisté byli odvezeni do nemocnice. Více podrobností o incidentu policie nezveřejnila.

„Nešlo o teroristický čin,“ řekl státní zástupce Pál Fürcht. Policie případ vyšetřuje jako vraždu spáchanou na členovi pořádkových složek.

Agentura DPA napsala, že na policejních stanicích na památku 29letého policisty, který přišel o život ve službě, zavlály černé vlajky. Maďarský konzervativní premiér Viktor Orbán v pravidelném pátečním rozhovoru na rozhlasové stanici Kossuth vyjádřil soustrast rodině policisty, který zemřel, a slíbil, že jí vláda pomůže.

Tagy: