Brutální vražda dívky z Ostravy: Přítel ji mlátil rýčem a podřízl, prozradila matka v slzách

Chci pohlédnout vrahovi své dcery do očí. Chci, aby dostal ten nejvyšší možný trest. To bývají velmi často myšlenky rodičů, jejichž dítě někdo násilným způsobem připraví o život. Matku zavražděné dívky z Ostravy ale hlavně trýzní pocit, že vrah její dcery vyvázne s nízkým trestem, a nechce se s tím smířit.

Teprve 23letá Jesika měla ještě celý život před sebou. O vše ji ale v ostravském lesíku připravil její přítel. „Tak jsem tu zase za tebou. Jestli ti to stálo za to, s takovým člověkem být,“ řekla Miroslava Kubalová na místě, kde její dcera zemřela a kam pravidelně chodí zapalovat svíčku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Toxický vztah, výhrůžky i obavy. Kamarádka Kláry M. popsala spojitost s podezřelým z vraždy

Zhruba měsíc před vraždou se Jesika seznámila se 30letým bezdomovcem. Ten ji měl podle matky údajně pod vlivem drog ze světa sprovodit obzvlášť surovým způsobem. „Pobodal ji, měla bodné rány, byl to roubovací nůž, který je zahnutý, říkala jsem si, že ta holka musela umírat v hrozných bolestech. Mlátil ji rýčem a podřízl jí krk,“ popsala.

Dohoda o vině a trestu

Už za dva dny by se měli ve vazební věznici sejít státní zástupce a obhájce údajného pachatele, kvůli projednání dohody o vině a trestu. A právě tohle zjištění přimělo matku Jesiky, aby se svěřila se svými pocity. Dozvěděla se totiž, že se obě strany chtějí údajně dohodnout na 13letém trestu. „Třináct let je podle mě málo,“ myslí si.

„Já to chápu právě proto, že to taky zažívám se svými klienty, že by chtěli, aby ten trest byl co nejvyšší, je to pochopitelné. Nicméně v tomto směru společnost nemůže nějakým způsobem stranit, je pro ni taky důležité, aby bylo co nejrychleji rozhodnuto o vině a trestu,“ vysvětlil právník Petr Kausta.

Dohoda o vině a trestu předpokládá, že se pachatel přizná a soudní řízení se pak výrazně zkrátí. Pokud soud dohodu schválí, odsouzený už se nemůže odvolat a trest si odpyká do posledního dne. Jenže vědomí, že mohl dostat i víc, pak příbuzné obětí doslova týrá.

Tagy: