Brutální vražda v Budějovicích. Dívka měla napadnout své příbuzné, jednoho ubodala

Ilustrační foto

Brutální vražda v Českých Budějovicích

V noci z neděle na pondělí se v rodinném domě v Českých Budějovicích stala brutální vražda. Násilný čin, ke kterému došlo v rámci rodinného kruhu, si vyžádal jednu oběť a jednu těžce zraněnou osobu. Případ je o to citlivější, že se mělo jednat o mladistvou pachatelku.

Údajné pachatelce hrůzného činu, který se měl odehrát v jednom z rodinných domů na Českobudějovicku, není ani osmnáct let. Dívka měla zaútočit na dva své příbuzné. Jeden z nich bezprostředně poté zemřel, druhý skončil v péči záchranářů, kteří ho odvezli do českobudějovické nemocnice.

„S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme bohužel v tomto poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. O moc sdílnější nejsou ani policisté. „Vzhledem ke skutečnosti, že v kauze figurují děti, nebudeme zveřejňovat další informace,“ uvedli k případu na svém twitterovém účtu.

„Byl to násilný velmi závažný útok na části těla, kde se nacházejí životně důležité orgány. Byla to vícečetná bodnořezná zranění,“ popsala státní zástupkyně Dagmara Šimáková.

Co se v rodině před útokem odehrálo, se teď snaží zjistit kriminalisté. Podle státní zástupkyně ale údajná mladistvá pachatelka neměla předchozí výchovné problémy ani trestní minulost. „Motiv je předmětem objasňování. Zahájení trestního stíhání vychází z lékařských zpráv vyšetření osoby, která byla těžce zraněná. Nám byla v určitém rozrušení schopna říct několik slov. Je po operaci mimo ohrožení života,“ doplnila Šimáková.

Právě její výpověď by pak mohla vyšetřovatelům výrazně pomoci k objasnění případu. Mezitím by měl soud v následujících hodinách rozhodnout, jestli dívka skončí ve vazbě, nebo zůstane po dobu vyšetřování na svobodě.

Tagy: