Triumfální návrat Muradova lidé vypískali. Pudilová si prošla nečekaným peklem

Dlouhá a napínavá noc. Turnaj Oktagon 61 v Brně nabídl celkem 12 zápasů, většinu z nich rozhodovaly body. Často se ale jednalo o mimořádně tvrdé bitvy od první do poslední vteřiny. Machmud Muradov při návratu na českou scénu nenechal zapochybovat o svých kvalitách a Scotta Askhama doslova zdemoloval. To Lucie Pudilová zažila po návratu z UFC nečekaně těžkou zkoušku v podobě mladé Norky Cecilie Bolanderové. O českém triumfu nakonec rozhodly až body.

Možná nejočekávanějším střetem večera byl duel dvou UFC veteránů Machmuda Muradova a Scotta Askhama z Anglie. Favoritem byl Uzbek s českým srdcem a očekávání naplnil. Askham strávil většinu zápasu zády na podlaze oktagonu a Muradov mu prakticky nedal šanci vstát. Tak probíhala celá tři kola. Muradov tak vyhrál na body, ale pro diváky se nejednalo o příliš atraktivní střet. Diváci dokonce ve třetím kole nespokojeně bučeli a pískali. To se přitom jediné odehrávalo více v postoji, ale nepadalo mnoho úderů. Z publika bylo slyšet bučení a pískání i v okamžiku, kdy byl oznámen vítěz.

ČTĚTE TAKÉ: Nikdo mě z Česka nevyhání, reaguje bijec Muradov na zprávy, že představuje pro stát riziko

Velikým tahákem pro diváky byl rozhodně návrat Lucie Pudilové z UFC. „Příbramská střela“ nastoupila do souboje proti výrazně méně zkušené Cecilii Bolanderové. A ta dokázala Češku pořádně potrápit. Nakonec ale slavila bodové vítězství Pudilová. Norská válečnice ovšem předvedla mimořádnou bojovnost a výdrž.

„Moc vám děkuju, že za mnou stojíte, ať už se daří, nebo nedaří," děkovala vítězka fanouškům.

V semifinále Tipsport Gamechangeru si vítězství na body připsal Belgičan Losene Keita, který porazil polského bijce Mateusze Legierskiho. Už v prvním kole si totiž Legierski poranil pravou ruku (pravděpodobně loket), čímž přišel o svou největší zbraň. Keita pak profesorsky zápas odcouval, kontroloval Polákovy výpady a pohlídal si vítězství na body (29-28, 30-27, 29-28).

Krvavé lázně pro Jakuba Tichotu přichystal talentovaný Angličan George Staines. Ten českému bojovníkovi rozsekl čelo loktem na zemi už v prvním kole. Tichota zápas dobojoval, ale bylo znát, že si se soupeřem neví rady a při vyhlašování výsledků měl v obličeji několik ošklivých ran. Oproti tomu vítěz s přezdívkou „Saint“ si publikum svým výkonem jasně získal a určitě se v Oktagonu znovu představí.

Oktagon v Brně nabídl i grandiózní finále skvělé zápasnické kariéry. Tomáš Hron si svou rozlučku s ringem užil už od samotného nástupu. Ke kleci ho totiž doprovodil Lou Fanánek Hagen z kapely Tři sestry za zpěvu písně Život je takovej. Hronův souboj rozvířil v hale mimořádné emoce, při provolávání jeho jména promotérem řvala celá hala ohlušujícím způsobem. O to víc, když si veterán na odchodu připsal parádní vítězství nad Holanďanem Fredem Sikkingem technickým knockoutem už po prvním kole.

Promotér Ondřej Novotný se po duelu ptal Hrona, jak to, že na něm nebyly při příchodu do haly tolik vidět emoce. „Nechtěl jsem si to pustit pod kůži, protože jsem ho nechtěl podcenit,“ odpověděl bijec. „Když tohle vidím, tak jsem z toho v p**i. Fakt je to masakr, co jste tu dokázali. Děkuju moc za příležitost rozloučit se před takovou fantastickou arénou,“ děkoval.

O možná nevětší zvrat na turnaji Oktagon 61 se postaral Vladimír Lengál v duelu s anglickým bijcem jménem Corey Fry. Ten na českého bijce vyvíjel razantní tlak a zdálo se, že jej nakonec udolá. Jenže Lengál jej trefil dvakrát kolenem do hlavy a vše bylo jinak. Angličan padl na záda a nedokázal se pořádně bránit přívalu úderů.

„Já si vždycky musím toho frajera trochu natáhnout, a pak ho překvapit, aby ten zápas stál za to,“ řekl vítěz po bitvě. „On mi nabídl v jednu chvíli škrcení, ale já nechci výhru na submisi, chci jenom KO nebo TKO,“ řekl rázně Lengál. „Kdo nebojuje, nežije!“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hotový MMA Grand Slam, říká Novotný o turnaji v Brně. Okomentoval i Muradovovu kauzu

Tagy:
Anglie box Brno lázně MMA sport Oktagon MMA Machmud Muradov Lucie Pudilová Tři sestry bojová umění Tomáš Hron Muradov sportovní disciplína