Buchty, pivko a Míša David. V CNN Prima Gaming si představíme „simulátor českého vidláka“

Česká hra The Last Holiday

CNN Prima Gaming (21)

Život v malé severočeské vísce není žádný med. Dvojnásob to platí pro teenagery, kterým se nepovede maturita a utíkají před hněvem svých rodičů. Tak zní zápletka poněkud svérázné tuzemské hry The Last Holiday, které propůjčil svůj hlas i herec Petr Rychlý. Více si o netradičním titulu řekneme v pořadu CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Za hrou The Last Holiday stojí vývojáři ze studia Boomer Games, složený mimo jiné z členů recesistického politického hnutí Ano, vytrollíme europarlament. Titul je již nyní v předběžném přístupu a nabízí průřez hlavními aktivitami: vylepšování staré škodovky, balení holek na diskotékách, kde zní známé hity, nebo mačkání tlačítek na výherních automatech. Poslední letní prázdniny teenagera Bena blíže představí moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blíží se vydání nového GTA VI? Vydavatel kultovní hry prozradil, že očekává miliardové příjmy

V druhém tematickém bloku vyrazíme přímo na bojiště nedaleko Náhlova u Mimoně. Právě tam se totiž odehrála masivní airsoftová bitva v rámci akce Operace Kandahár, které se zúčastnilo přes tisíc lidí z České republiky i dalších evropských zemí. Štáb pořadu CNN Prima Gaming si vyzkoušel střelbu z airsoftových zbraní, podíval se do útrob improvizovaných bojových vozidel a vyzpovídal jak organizátory akce, tak německé návštěvníky, kteří si doma v garáži vyrobili obrněnce s funkčí kulometnou věží a termovizí.

V závěrečném tipu se ohřeje příběhová hra The Lord of The Rings: Gollum, která se nedávno dostala na pulty kamenných i virtuálních obchodů. Fanoušky Pána prstenů možná potěší, že děj pokryje události mezi příběhy Hobita a hlavní trilogií. Podle prvních recenzí je ale velkým zklamáním technická stránka.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40. Předchozí odvysílaný díl můžete zhlédnout níže:

Tagy: