Blíží se vydání nového GTA VI? Vydavatel kultovní hry prozradil, že očekává miliardové příjmy

Akční hra Grand Theft Auto V od studia Rockstar

Hacker zveřejnil záběry z GTA VI. Únik rozpracované hry nepotěšil hráče ani vývojáře

Spekulace o blížícím se vydání nového dílu kultovní videoherní série Grand Theft Auto sílí. Již loňský únik zdrojového kódu z amerického studia Rockstar Games naznačil, že se na GTA VI intenzivně pracuje. Dalšího brouka do hlav mnoha hráčů zasadil vydavatel Take-Two Interactive, který oznámil, že od roku 2024 očekává „masivní zvýšení příjmů“. Co všechno z toho lze vyčíst?

Obrovský únik dat z loňského září byl důkazem, že práce v Rockstar Games na GTA VI jsou již v pokročilém stádiu vývoje. Fanoušci a milovníci videoher her se dozvěděli, že v příběhové kampani budou hrát za ženskou postavu Lucii, jež je původem z Latinské Ameriky. Druhým protagonistou bude muž jménem Jason. Očekává se, že hra bude zasazená do osmdesátých let minulého století. Zbývá tak už jen odpovědět na otázku, která zajímá všechny fanoušky: Kdy vyjde nové GTA?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaká je česká hra s Chuckem Norrisem? Hodnotíme Crime Boss: Rockay City

V polovině května americký vydavatel v tiskové zprávě uvedl, že ve fiskálním roce 2025, který začíná 1. dubna 2024 a končí 31. března 2025, čeká masivní nárůst příjmů. Take-Two Interactive chce vydat několik nových her, od nichž si slibuje, že dosáhne na tržby přesahující osm miliard dolarů.

„Posledních několik let jsme připravovali vydání neuvěřitelně robustních projektů, které, jak věříme, dovedou naši společnost k ještě vyšším úrovním úspěchu,“ stojí v tiskové zprávě. „Myslím si, že je to dosažitelné,“ dodal šéf Take-Two Interactive Strauss Zelnick pro web GameIndustry.

Kultovní série Grand Theft Auto, jejíž první díl se na svět dostal před více než čtvrt stoletím, patří mezi jednu z nejvýdělečnějších značek herního průmyslu. Dosud poslední vydané GTA V oslaví letos desáté výročí. Díky otevřenému světu a on-line multiplayeru se neustále těší velké oblibě. V průměru si každý den hru pustí kolem 90 tisíc uživatelů.

Po celou dekádu vývojáři dodávají do hry další obsah jako jsou nové mise, postavy nebo auta. A hráči si tyto doplňky ochotně kupují. Za téměř deset let se celkem prodalo více než 180 milionů kopií GTA V a jak poznamenal magazín IGN, Take-Two se v minulém roce chlubilo příjmy přesahující pět miliard dolarů.

Vydavatel Take-Two Interactive nestojí jen za známou sérii Grand Theft Auto, dále vydává úspěšnou akční adventuru z divokého západu Red Dead Redemption. Součástí tohoto amerického giganta je také studio Hangar 13, které v minulosti pracovalo na pokračování českého videoherního klenotu Mafia.

Další pokračování oblíbené série GTA je evidentně na spadnutí. Hra v minulosti čelila také několika kontroverzím kvůli svému bezbřehému násilí nebo vyobrazení sexu. V roce 2005 dokonce Austrálie GTA dočasně pozastavila. Herečka Lindsay Lohan se s autory chtěla soudit kvůli jedné z postav, která měla být hereččinou karikaturou.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40. Nejnovější díl můžete zhlédnout níže:

Tagy: