Bude nám jednou chybět, řekl Ringo Čech o Zemanovi. Proč ho přestal navštěvovat?

Hudebník, malíř, spisovatel a bývalý politik František Ringo Čech patří k blízkým přátelům prezidenta Miloše Zemana. Donedávna ho chodil pravidelně navštěvovat. Kdy se spolu viděli naposledy? A co prozradil o zdravotním stavu hlavy státu?

O život prezidenta Miloše Zemana má František Ringo Čech vážné obavy. „Bohužel je velmi nemocný a ta štvanice na něj je úplně zbytečná. On je velmi rozumný, bude první, který to položí, až uvidí, že na to nemá. Bude nám všem velmi chybět,“ řekl CNN Prima NEWS.

S hlavou státu se stýkal pravidelně, naposledy se viděli před čtvrt rokem. „Jeho manželka Ivanka chtěla ode mě obrázek pro svého zubaře, tak jsem jí připravil jeden s lékařskou tematikou: Zátiší léků s vedlejšími účinky. Ale protože jsem věděl, jak je v poslední době unavený, kolik toho má, jak ho to zmáhá, jak nad ním ta nemoc získává sílu, od té doby jsem tam nebyl. Jen to s ním tiše prožívám,“ popsal František Ringo Čech.

Ohrazuje se proti tvrzením, že by prezidentovi jeho okolí zatajovalo důležité informace. „To je naprostá blbost! Totální nesmysl! Miloš je dokonale informován o všem, nikdo ho nikdy nebalamutil! Při každé návštěvě jsem mu říkal naprosto popravdě, co lidé říkají, co si myslí. A on si to se zájmem vyslechl,“ uvedl Ringo.

Tagy: