Buďte i v zimě v pohodlí a v teple. Rozhoduje také správné spodní prádlo

Většina žen dobře ví, že správně vybrané spodní prádlo je základem pro vlastní pohodu. Mělo by nám nejen slušet, ale také bychom se v něm měly cítit příjemně. A teď v zimě navíc i v teple. A to jak přes den, tak i v noci. Pro tohle všechno je nezbytné vědět, jaký střih, materiál a konečně i velikost nám sedí. A vybírat bychom měly i s ohledem na příležitost, při které ho nosíme.

Spodní prádlo, které nám sluší, nebo to, v němž se cítíme pohodlně? A co takhle obojí? Sehnat v dnešní době prádlo, které bude potěchou pro naše oči i tělo, je hračka. Co musíme umět my ženy, je správně se v záplavě nabídek zorientovat a dobře zvolit pro každodenní život, v němž jsme kolegyně, manželky, mámy i parťačky ve fitku. Bez ohledu na naši konfekční velikost. Netřeba mít míry 90-60-90, abychom byly krásné.

Jedna nedá dopustit na krajky, které z každé z nás dokážou vykouzlit femme fatale, jiná obleče jen bezešvé, jež je prostě jako druhá kůže. Jenže když začne zima, je čas pozvat do šatníku i další kousky. Takové, které pomohou udržet nás v teple.

Správná podprsenka podrží, špatná ruší

Máme skvělý účes, make-up, vyladěný outfit, nejedny oči na nás uznalým pohledem ulpěly déle než obvykle. Jenže pod spokojeným výrazem z toho všeho v nás bublá nepříjemný pocit ze spadlého ramínka podprsenky. Lovit ho pod vrstvami triček a svetrů je nejen módní a společenské faux paus, ale také otravné. Totéž mimochodem platí o záhybech kůže bobtnajících pod halenkou, protože nás podprsenka škrtí po obvodu zad. A to nemluvíme o nepadnoucích košíčcích, které z ženské přednosti a pýchy dokážou udělat rušivý a nevzhledný element přitahující pozornost, o níž nestojíme.

Jak zkoušet a vybírat

Při nákupu podprsenky se proto místo posledních trendů zaměřte spíše na to, jak dobře vám podpora vašich dvou nejlepších kamarádek padne. Jsou obě ňadra pohodlně usazená v košíčcích? Nemají tendence vykukovat vespod, po jejich vnitřním obvodu, případně poblíž podpaží? Zvedněte ruce nad hlavu, předkloňte se – pokud v nich prsa při pohybu zůstanou a nikde nic nevyčnívá, pak jsou košíčky ty pravé.

Prima nákupy

Váš průvodce nákupy po celý rok! Nepropásněte žádnou výhodnou nabídku. Máme pro vás exkluzivní slevy, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Běžte na Prima Nákupy a přesvědčte se sami.

Dále se zaměřte na obvod hrudi. Zapínání by nemělo způsobit pocit škrcení, současně by mělo být dost pevné na to, aby udrželo vnady i těch obdařenějších z nás. Pokud si večer svléknete podprsenku a můžete se v místech, kde se objeví zarudlé otlaky, uškrábat, jak se kůže po celý den stlačená pod podprsenkou začíná opět prokrvovat, je čas na změnu. Jestli vlastníte takovou podprsenku, které byste se ale vzdávaly jen nerady, pak si pomozte prodlouženým zapínáním, které se vyrábí v několika variantách – co do barev i do množství háčků.

Pozornost věnujte i materiálům, z nichž jsou podprsenky ušité. To poslední, co od podprsenky chcete, je škrábání a jiné dráždění, které vás po jejím oblečení ruší celý den. Totéž platí o prodyšnosti látek a pocení. Nebojte se za kvalitní podprsenku dát o dvě nebo tři stovky více, případně si jeden model koupit ve více barevných variantách. Vrátí se vám to, potvrzuje deset z deseti žen.

Když podprsenka nestačí

Chcete si nošení spodního prádla zpestřit? Sáhněte po body. To vám navíc zahřeje celý trup, tím spíš, když si vyberete materiály, jako je třeba merino vlna nebo kašmír. Výhodou je, že mnohé kousky se dají nosit jako regulérní oblečení. Opět je na místě jeho důkladné vyzkoušení. Nemělo by vás nikde táhnout ani škrtit, ani viset.

Jste příznivkyní maximálně pohodlného stylu a když můžete, podprsenku odkládáte? Pak jsou možností spodní košilky. Jsou šik a lehoučké. Hodí se pod sako i košili. Pokud preferujete sportovní styl, pak si jistě najdete to pravé tílko.

A kdo se bojí nošení topů nebo košilek jen proto, že by budil nechtěnou pozornost, pak uvítá tipy na jednoduché pomocníky, které pomohou leccos schovat a dovolí vám nosit, co si právě přejete.

Kalhotky, o kterých nevíte

Ať si vyberete jakýkoli střih, u všech stejně platí, že o kalhotkách, které nosíte, byste prakticky neměla vědět. Měly by být prodyšné, příjemné a pohodlné. Nikoli těsné a už vůbec ne vykukující či jinak viditelné pod oblečením.

Navíc dnes existuje nepřeberné množství tvarujícího prádla, které vám pomůže dostat se blíž k vysněným křivkám, udržet teplo a ve výsledku prospěje výslednému outfitu bez záhybů a hrbolů. Ale pozor, tady víc než jinde platí, vyberte správnou velikost, jinak místo potěšení a obdivu budete zakoušet muka.

Prima nákupy

Váš průvodce nákupy po celý rok! Nepropásněte žádnou výhodnou nabídku. Máme pro vás exkluzivní slevy, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Běžte na Prima Nákupy a přesvědčte se sami.

Punčochy a punčocháče patří k základní výbavě

Řada žen si potrpí na kvalitní spodní prádlo, ovšem na punčochách a punčocháčích šetří nebo na ně zapomíná. V rychlosti pak sáhne po prvních, které se jí namanou a které jí vydrží jen na nezbytně dlouhou dobu a také tolik nezahřejí. To je ale škoda. Punčocháče nemusejí být jednorázová záležitost. Pokud si pořídíte ty skutečně kvalitní a navíc třeba se vzorem nebo tvarující, můžete v nich dělat parádu i dlouhé měsíce. Tím spíš, pokud si dovolíte koupit si alespoň dva druhy, které pak můžete střídat. A i v tomto případě je vhodné zaměřit se na materiál – bambus či kašmír jsou trefou do černého. Opět připomínáme – správně zvolená velikost je základ. Nikdo nechce, aby dojem z dokonalých nohou kazily faldíky v pase.

Elegantní a v pohodě i večer

Po koupeli, před spaním, když se o víkendu se svými milými rozhodnete udělat si pyžamový den. I tehdy můžete být v pohodlí a přitom stylová. Stačí si vybrat to vhodné večerní oblečení nebo oblečení na doma.

Teď už víte, jak si vykouzlit skvělou siluetu a přitom být v pohodlí.

PRIMA NÁKUPY: Využijte slevu 20 % na nákupy u Astratex.cz

Tagy: