Budu bojovat, říká vážně zraněná lyžařka Vlhová. Z videa ukazujícího její hrozivý pád mrazí

Děkuji všem za obrovskou podporu. Věřím, že všechno zvládnu, budu bojovat o co nejrychlejší možný návrat na lyže. Právě tato slova vzkázala všem svým fanouškům slovenská lyžařka Petra Vlhová, která utrpěla vážné zranění kolena po pádu v předkole Světového poháru v Jasné. Píše o tom web športky.sk.

Slovenská hvězda ztratila při obřím slalomu kontrolu nad svými lyžemi, které se jí zkřížily. Následoval pád, při kterém Vlhová křičela bolestí. Sportovkyni museli organizátoři transportovat ze svahu na saních, do nemocnice pak odletěla vrtulníkem. Trenér osmadvacetileté olympijské šampionky ve slalomu Mauro Pini následně oznámil, že pro jeho svěřenkyni sezóna bohužel skončila.

Ve snaze předejít pádu si Vlhová ke všemu podvrtnula koleno. Ihned k ní přispěchali záchranáři, kteří ji po krátkém ošetření svezli ze sjezdovky dolů, kde ji čekaly bouřlivé ovace diváků. Lyžařka byla při vědomí a přítomným fanouškům zamávala.

VÝSTRAHA: V Česku nastane arktická noc, varují experti. Kde udeří třeskuté mrazy nejsilněji?

Pádu slovenské favoritky předcházela obdobná nehoda italské šampiónky Federicy Brignoneové, jež vede celkové pořadí v obřím slalomu sjezdařek. V jejím případě nešlo o tak závažnou událost. Na vině byl především zledovatělý povrch trati, připomíná web Šport.Noviny.sk.

„Velice nás mrzí, co se dnes stalo. Opět se potvrdilo, jak nevyzpytatelný dokáže náš sport být. Všichni v týmu uděláme maximum, aby se Petra vrátila na lyžařské svahy ještě silnější,“ uvedl Pini.

Mistryni světa v obřím slalomu z roku 2019 čeká v nejbližší době další vyšetření a konzultace u specialisty, poté se rozhodne o dalším postupu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strach o Jakuba Kováře. Brankář dostal v Liberci pukem do krku, led opustil na nosítkách

Tagy:
lyže lyžař Petra Vlhová obří slalom Federica Brignoneová