Jsem ráda za své kozy ze Slunečné, říká Burešová na galavečeru Kapky naděje

Eva Burešová je i skvělá zpěvačka.

Do zahájení galakoncertu nadace Kapka naděje, která tento rok slaví dvacet let, zbývá už jen pár dní. Netradiční upoutávka plná hvězd je ale už na světě a při jejím natáčení měly známé tváře opravdu veselo. Ewa Farna prozradila, že chtěla za manžela doktora, a Eva Burešová je ráda za své kozy ze Slunečné.

Upoutávka na galavečer nadace Kapka naděje se natáčela v ateliérech seriálu Modrý kód a ti, kteří 22. prosince vystoupí, se v ní na chvíli proměnili v doktory. Natáčení si všichni užívali, a to včetně Evy Burešové, která si připomněla roli zdravotní sestry, kterou dříve hrála právě v seriálu Modrý kód.

„Po roce a půl, možná vlastně i po dvou letech, bylo zvláštní se vrátit do těchto ateliérů. Chybí mi to, ale na statku je mi přece jen o něco líp,“ řekla Burešová, která přiznala, že by už neměnila. „Já jsem ráda za své kozy,“ dodala herečka s úsměvem.

Na natáčení byla i zpěvačka Ewa Farna, která si moc ráda odskočila do jiné branže než na pódium. Na zpěváka Miraie Navrátila ale nemocniční prostředí, byť v ateliéru, působilo depresivně. Doktorem by tedy rozhodně být nemohl.

„Hraní na doktory jo. Ale jinak jsem o tom nikdy neuvažoval, protože jsem se vždycky panicky bál i jen odběru krve nebo injekce. Pro mě to tedy nikdy nebyla varianta,“ řekl Mirai, se kterým snad ve všem souhlasil i písničkář Pokáč.

„Já jsem chtěla být doktorka, taky akvabela a učitelka, ale jsem strašně ráda, že se mi nakonec splnilo moje největší přání, a to být herečka a zpěvačka,“ řekla Burešová.

„Lákalo mě to až do momentu, kdy jsem poznala, co je to biologie a zjistila jsem, že tudy cesta opravdu nepovede. Taky jsem chvíli alespoň doufala, že budu mít doktora, a tak jsme dva muzikanti,“ přidala se vtipně Farna.

Natáčení upoutávky si aktéři nadmíru užili. Více se ale těší na samotný přímý přenos galavečera. „Chystám vystoupení se svým klavíristou a budeme zpívat vánoční píseň Vánoce na míru, kterou můžu zpívat možná tak měsíc v roce,“ prozradila Ewa Farna.

Zazpívá ale i hvězda Slunečné Eva Burešová. „Vystoupím s Vaškem Bártou. To už je vlastně taková naše tradice, Vašek napíše písničku a zeptá se mě, jestli bych ji chtěla zpívat a já vždycky řeknu: ‚Ano Vašku, samozřejmě, všemi deseti,‘“ dodala.

„Zahraje i Mirai,“ doplnil Pokáč, který na galavečeru také vystoupí. „Budu tam taky hrát a u toho lidé mohou podpořit Kapku naděje DMS zprávami. Hlavně si konečně zahrajeme, protože jak jsou zrušené koncerty, drnkáme jenom doma v obyváku,“ řekl na závěr Pokáč.

Hlavními hrdiny celého galavečera budou ale i letos děti, které si prošly onkologickou léčbou. Z českých umělců dále vystoupí například Hana Zagorová, finalista Eurovize Mikolas Josef, populární slovenská skupina No Name nebo zpěvačka Monika Bagárová. Celým večerem diváky provedou Libor Bouček, David Grásnký, Jan Maxián a Jakub Prachař a živě jej v sobotu 22. prosince od 20:00 odvysílá FTV Prima.

Tagy: