Burešová promluvila o psychických problémech. Nakoplo ji setkání s nemocnými dětmi

Eva Burešová se setkala s dětmi z nadace Spolu na draka, jejíž je patronkou.

Burešová na galavečeru

Herečka a zpěvačka Eva Burešová má za sebou inspirativní setkání s dětmi, kterým pomáhá nadace Spolu na draka. Ty měly možnost si s hvězdou seriálu ZOO popovídat a prohlédnout si ateliéry, kde se natáčí.

Nadace Spolu na draka, které je Burešová patronka, pomáhá nemocným dětem trpícím úbytkem svalů. Co se jí tedy honilo hlavou, když se bavila s těmi, které trápí nalomené zdraví?

„Jsem moc vděčná, že mám zdravé dítě. V těchto dětech ale vidím obrovskou sílu – častokrát jsou mnohem šťastnější a silnější než my,“ popsala. Snaží se je nelitovat a ráda si s nimi povídá. „Byl to neskutečně nádherný den. Děti byly milé a vtipné. Možná nás to nakoplo víc, než jsme mohli nakopnout my je,“ sdělila po návštěvě v ateliérech.

A co považuje sama Eva za svůj největší handicap? „Velká pozornost se klade na fyzické postižení, ale zapomíná se, že existují i psychické nemoci. Ví se o úzkostech nebo depresích, ale když to člověk řekne natvrdo, lidi ho moc vážně neberou,“ prozradila, že se potýká s psychickými problémy. „Snažím se s tím bojovat už dlouhou dobu a nejsem jediná. Je ale důležité o tom mluvit,“ zdůraznila.

Mluvit se ale musí i o galavečeru Na draka, který proběhne 19. února v pražském Obecním domě. Burešová se těší, až bude na jevišti zpívat s živou kapelou. „Koncert bude úžasný nejen pro účinkující, ale i diváky. Bude tam spousta herců, zpěváků. Lístky jsou v prodeji, kupujte,“ vyzvala.

Tagy: