Chvíle hrůzy na rodeu: Býk skočil mezi diváky, zranil několik lidí. Řádil pak i na parkovišti

Býk v Oregonu přeskočil plot k divákům

Býk na rodeu přeskočil plot a zranil několik lidí

Čtyři zraněné si vyžádalo sobotní Sisters Rodeo v Oregonu, když jeden z býků přeskočil plot k divákům. Zvíře proběhlo areálem až na parkoviště, kde jednoho z kolemjdoucích nabralo na rohy a odhodilo stranou. Kovbojové však rychle zareagovali, podařilo se jim býka odchytit a vrátit zpět do ohrady, píše web Fox News. Zraněné převezli do nemocnice.

Při 84. ročníku Sisters Rodeo diváci začali s rozsvícenými baterkami na telefonech zpívat písničku God Bless the USA od Leeho Greenwooda, když se stalo něco naprosto nečekaného. Jeden z býků v ohradě najednou přeskočil ohradu oddělující ho od diváků, píše americký web Fox News. Poté doběhl areálem až na parkoviště, kde na rohy nabral dalšího člověka.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivé video z ruského cirkusu. Medvědice napadla cvičitele, nutil ji jezdit na bruslích

Kovbojové se za býkem ihned vydali a během chvíle se jim ho podařilo odchytit a vrátit zpět do ohrady, informuje zpravodajský web NBC News. Při svém úprku dobytek lehce zranil čtyři lidi, z toho dva skončili v nemocnici. Ještě ten samý den je však pustili domů.

Podle Briana Witta, viceprezidenta společnosti Sisters Rodeo, býk nikoho nepronásledoval, jen se snažil dostat zpět ke zbytku stáda. „Byl jen trochu vyděšený. Nechtěl zaútočit nebo někoho zranit. Jen se snažil dostat zpátky do výběhu ke stádu. Když byl mimo arénu, byla to pro něj nezvyklá situace,“ vysvětlil.

Upozornil, že se jedná o zcela výjimečnou situaci. „Je to vůbec poprvé v historii tohoto rodea, kdy se něco takového stalo. Mluvil jsem s našimi partnery, kteří býka vlastní, a říkali, že je to velmi neobvyklé. Za celou svou kariéru prý viděli jen velmi málo takových případů,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Malé klece, výkaly a stres. Drželi tři vlky v dodávce uprostřed Prahy, vzdát se jich nechtěli

Tagy: