Byl jsem darebák, vzpomíná Rajmont. Role padouchů se mu proto teď hrají dobře

Matouš Rajmont

POVÍDEJ (13)

Matouš Rajmont pracuje jako promotér a živí se i jako herec. V posledních deseti letech však hraje samé padouchy. Prý se není čemu divit. Vyrůstal totiž v divokých devadesátkách. „Ta ruská čeština mi tak nějak naskakuje sama,“ uvedl Rajmont v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Že se Rajmont vydal na dráhu umělce, asi nikoho moc nepřekvapí. Pochází totiž z rodiny české herečky a výtvarnice Ivy Hüttnerové a českého režiséra Ivana Rajmonta.

„Vyrůstat v rodině slavných rodičů je velké stigma. Setkával jsem se i s názorem, že mi rodiče pomohli, přitom to není vůbec pravda. O některých věcech, které dělám, nemá moje máma ani ponětí,“ svěřil se Rajmont v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Role ve filmech získával už jako teeanger. Když se však hlásil na DAMU, nepřijali ho. Nepomohlo mu tehdy ani to, že v porotě seděl jeho otec. „Byl jsem pitomec. Myslel jsem si, že když nosím toto příjmení, vůbec se nemusím připravovat. Už jsem měl nějaké herecké role, takže jsem nečekal, že po mně budou chtít, abych něco předvedl,“ zavzpomínal Rajmont.

Musel proto improvizovat. „Odehrál jsem nějakou etudu. Poté jsem se ptal táty, jestli to bylo dobrý. Říkal, že ne a že mě nevzali. Vůbec jsem s touhle variantou nepočítal. Urazil jsem se a šel dělat kulisáka do Vinohradského divadla, abych zůstal v oboru,“ řekl. Pak přišla sametová revoluce a vše se rázem změnilo.

„Po divokých devadesátkách mě už nenapadlo, abych šel zase na DAMU. Začal jsem podnikat. Denně jsem vydělával víc než máma,“ uvedl Rajmont. Čím vším se přesně živil, však odmítl vyjmenovat. „Kdybych byl jenom rebel, je to v pořádku. Byl jsem darebák. Kdyby moje děti dělaly jen třetinu z toho, co já, zabiju je,“ zavtipkoval Rajmont. Z tohoto období si odnesl pár „jizviček a zlomených kloubů“.

I když se ke studiu už nevrátil, herectví se věnuje dodnes. Objevil se v seriálu Dvojka na zabití, ve filmu Kvaska nebo Veterán. V poslední době hraje převážně role padouchů. „Hrají se mi dobře. Vyrůstal jsem v devadesátkách a ta ruská čeština mi tak nějak naskakuje sama,“ přiznal. Kromě herectví se Rajmont věnuje také své produkční agentuře a organizování boxerských zápasů. Právě on stojí za vznikem legendárního Galavečera boxu a K1 v pražské Lucerně. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: