Krvavý útok u Boleslavi: Muž pobodal kamaráda, pak zaklepal na sousedy, ať zavolají záchranku

Středočeským policistům se podařilo dopadnout nebezpečného cizince, který na ubytovně poblíž obce Vlkava na Mladoboleslavsku zaútočil nožem na svého krajana. Redakci CNN Prima NEWS se podařily zjistit i další okolnosti incidentu. Na místě, kde ke krvavé rozepři došlo, policisté i v minulosti řešili fyzické útoky.

Osamocený objekt na kraji lesa, asi kilometr od cedule ohraničující začátek obce. Na útok, který se za jeho zdmi odehrál, upomíná policejní pečeť, vysklené dveře a také všudypřítomná krev. „Chlapi se ožrali a porvali se mezi sebou. Jeden z nich to prostě neunesl,“ popsal majitel ubytovny, v níž muži přebývali.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žena bití a sprchování studenou vodou malých dětí ve školce odmítá

Účastník bitky vzal do ruky nůž a na svého krajana zaútočil. Způsobil mu vážná zranění. Na místě byly patrné stopy toho, že zraněný přišel o velké množství krve. Agresor po útoku prý ještě zabouchal na sousedy a řekl, ať zavolají záchranku, protože provedl něco strašného. Poté utekl.

Policie následně do pátrání zapojila i vrtulník a hlídky i s psovody. Muže se nakonec podařilo vypátrat až ve čtvrtek dopoledne v obci Dobrovice, která je od místa činu vzdálená asi 20 kilometrů. „Dopadený je podezřelý ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová.

Podle místních působil muž neškodně. „Vždy se tu procházel roztančený,“ uvedla jedna z nich. Podle jiného obyvatele si pachatel i jeho oběť chodili často kupovat alkohol do tamní večerky. „Když se opili, byl problém,“ uvedl.

K útoku však nemuselo vůbec dojít. Majitel ubytovny totiž oběma mužům nařídil, aby se do konce května vystěhovali. Jako problémového líčil hlavně napadeného, který se teď ze zranění zotavuje v nemocnici.

„Choval se jako provokatér, a když se napil, šel se rvát s každým,“ uvedl pro redakci CNN Prima NEWS. Ubytovna poblíž Vlkavy jako kdyby podobné incidenty přitahovala. Před rokem došlo k obdobnému případu, v němž figuroval také alkohol. Mezi cizinci tehdy došlo ke rvačce, která skončila nožem v těle oběti. Soud za pokus o vraždu poslal muže na dvanáct let do vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilecká hádka ve Vysokém Mýtě skončila vraždou. Muž ubodal kamaráda, přiznal se policii

Tagy: