Prodavač měl okrádat přes rok pražské uzenářství. Stal se z něj milionář, majitel musel zavřít

Prodavač v pražském uzenářství byl zřejmě přesvědčen, že vymyslel dokonalý zločin. Připojil totiž k pokladně vlastní platební terminál a útrata zákazníků tak putovala přímo na jeho osobní účet. Vycházelo mu to dlouho. Když ho jeho zaměstnavatel odhalil, škoda už dosahovala milionů korun.

Prodavač-zločinec úřadoval v uzenářství v jednom z pražských obchodních center ve Vysočanech. „Prodával masité pochoutky, ale všechno měl vymyšleno tak, že k oficiální pokladně svého zaměstnavatele měl připojené své terminály,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

ČTĚTE TAKÉ: Distributor otráveného alkoholu Vacula se dostal podmínečně na svobodu. Odsedět si měl 15 let

Nic netušící zákazníci posílali peníze přímo na jeho účet a českobudějovická firma v důsledku toho přišla o miliony. Elektronické platby měl totiž prodejce pod palcem téměř rok.

„Během několika měsíců se tímto svým podvodem stal milionářem, protože svého zaměstnavatele připravil o sedm milionů korun,“ sdělil policejní mluvčí. Majitel obchodu musel v důsledku okrádání svým zaměstnancem podnikání zanechat. „Sice jsme měli 40 prodejen, ale až tak velká firma jsme nebyli,“ popsal pro CNN Prima NEWS podvedený podnikatel Libor Novák.

Místo původního stánku s názvem Uzeniny z komína je v obchodním domě už jiný. Někteří obchodníci z okolních prodejen si ale na muže obviněného z podvodu vzpomínají. Prý se často chlubil vysokými tržbami a rád rozdával chlebíčky. Před kamerou ale mluvit nechtěli.

„V případě, že se soud ztotožní s obviněním, hrozil by mu trest ve výši dvou až osmi let odnětí svobody,“ dodal Matzner. Vedení firmy přitom podvod odhalilo náhodou. Zjišťovali, proč nedosahují odhadovaných zisků, jenže trvalo delší dobu, než zkontrolovali desítky svých prodejen.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Postrach ostravských parkovišť dopaden. Za noc vykradl i tři auta, škoda jde do statisíců

Tagy: