Devadesátiletý muž v Podivíně měl zabít svoji ženu. Nikdo z místních si to neumí vysvětlit

Jihomoravská mordparta vyjížděla v neděli ráno k nenápadné bytovce nedaleko vlakového nádraží v Podivíně na Břeclavsku. Právě v ní se během víkendu odehrála tragédie, pro kterou nikdo z obyvatel domu nemá rozumné vysvětlení. Devadesátiletý muž měl zabít svoji o dva roky mladší manželku. Podle sousedů ji nejspíše usmrtil ve spánku, takže se nemohla útoku bránit. Senior skončil s ohledem na svůj špatný zdravotní stav v nemocnici a policisté ho zatím z ničeho neobvinili.

„Viděl jsem otevřené dveře, říkal jsem sakra, vyšel jsem ven, okna zadělané, což ona nikdy neměla. Zavolali jsme kamarádku a šli dovnitř, a tam jsme ji objevili na posteli. Tady vedle byl doktor, který konstatoval, že je mrtvá,“ popsal objevení ženy pro CNN Prima NEWS muž ze sousedství.

Místní tvrdí, že devadesátiletý muž a jeho o dva roky mladší manželka si až do osudné noci užívali spokojeného stáří. Často a rádi se prý setkávali s ostatními, s nimiž řešili všední starosti i radosti.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavý útok v Ústí nad Labem. Bezdomovec napadl kolemjdoucího, nožem ho bodl do zad

Podle sousedů trávila manželská dvojice svůj společný čas v zahrádkách nedaleko místa bydliště. Že by mezi sebou měli nějaké problémy, toho si sousedé nevšimli.

„Byl popletený, ale agresivní nikdy nebyl. Ona se mnou ještě večer v pět hodin odpoledne seděla na lavičce a vykládaly jsme si. Starala se o něj perfektně. On byl hluchý, takže když byli třeba na zahrádce, zvyšovala hlas, aby slyšel,“ sdělila CNN Prima NEWS jedna ze sousedek.

Soudní pitva už vyšetřovatelům ukázala, že seniorka nezemřela přirozenou smrtí a s velkou pravděpodobností má na ní hlavní podíl její manžel. Právě k němu vedou veškeré stopy, které kriminalisté na místě zajistili.

„V současné době je podezřelý senior umístěn v uzavřeném specializovaném zdravotnickém zařízení. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bude kriminalisty zajímat, zda byl muž při činu příčetný,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Muž se podle kriminalistů k hrůznému činu přiznal, zatím ale není jasné, co mu zatemnilo mysl, aby se rozhodl ublížit nejbližší osobě.

Tagy: