Svědci o hrůze v Bratislavě: Těla létala vzduchem, zakopl jsem o amputovanou nohu

Nehoda se stala v neděli večer na zastávce městské hromadné dopravy v Bratislavě.

Svědci o tragédii v Bratislavě

Zakopl jsem o nohu, kterou náraz auta zřejmě amputoval, popsal jeden ze svědků následky děsivé nehody v Bratislavě, kdy do převážně mladých lidí, čekajících na přípoj na internát, vjelo více než stokilometrovou rychlostí osobní auto. Čtyři osoby byly na místě mrtvé, 21letá dívka svým zraněním podlehla v nemocnici.

Aby mohl být s rodinou co nejdéle, než se vrátí zpět na internát, jel student Tomáš Blahuta až posledním možným autobusem. „Vystoupil jsem a vydal jsem se ke světelné tabuli, abych se podíval, jak jezdí další spoje. Krátce na to, možná po pěti až deseti vteřinách, jsem slyšel ohlušující ránu,“ popsal hrůzné okamžiky nehody pro web Plus jeden deň. Uviděl auto v obrovské rychlosti narazit do skupiny lidí, kteří spolu s ním chvílí předtím vystoupili z autobusu.

„Auto kolem mě proletělo ve vzdálenosti zhruba 1,5 metru. Zpod kol mu jiskřilo a zmizelo v blízkém parčíku. Strašný pohled byl na lidi, jejichž těla doslova létala vzduchem,“ vyprávěl Blahuta. Jeden ze svědků řekl, že auto jelo neobvyklou rychlostí, kolem 120 až 150 kilometrů za hodinu. „Řidič nezvládl zatáčku a vyletěl na zastávku,“ dodal student.

Musel počítat mrtvé

Že řidič musel jet opravdu rychle, dokazují i fotografie zveřejněné slovenskými policisty. Na leteckých snímcích je vidět auto, které poté, co srazilo studenty na autobusové zastávce, skončilo ve stromě v parčíku. A ten je od zastávky vzdálen minimálně 20 metrů.

Celá událost prý trvala mžik. „Od zastávky po náraz to celé trvalo tak deset sekund, déle ne,“ uvedl další ze svědků tragédie. První byli na místě hasiči. „Pro (tísňovou linku) 112 jsem musel počítat, kdo je zraněný a při vědomí a kdo je mrtvý. Několik osob bylo stále v šoku, jiní se snažili pomáhat zraněným,“ řekl Blahuta. Dodal, že s těly nemanipulovali, jen kontrolovali stav účastníků nehody. „Hrozný zážitek byl, když jsem zakopl o nohu, kterou náraz auta zřejmě amputoval,“ dodal mladík.

Tagy: