Úmrtí Aleny v dětském domově otřáslo Trenčínem. Kamarádka popsala její poslední telefonát

Slovenská policie

Mrtvá dívka v dětském domově

Slovenským Trenčínem otřásl případ chovankyně tamního dětského domova, která byla v úterý nalezena mrtvá na pokoji. Tělo 19leté Aleny tam mělo ležet několik dní. Událost zdrtila i její přátele, informuje Nový Čas. Podle místních obyvatel může pozdní nález souviset s tím, že v ústavu o víkendu údajně nikdo nepracuje.

Okolnosti nalezení těla 19leté chovankyně ústavu pro deník Nový Čas popsala její kamarádka Nancy. „Ležela na pokoji. Nedokáži říct, jestli ji našli na podlaze nebo na posteli. Naposledy jsem s ní mluvila v pátek večer. Volaly jsme si. Pak už jsem se s ní nemohla spojit. Byla jsem poslední, komu se ozvala,“ sdělila zdrcená dívka. Před dětským domovem zaměstnanci na znamení smutku vyvěsili černou vlajku.

ČTĚTE TAKÉ: Ptáčkova sebekritika před smrtí: Selhávám, umožňuje mi to ale lépe pochopit chyby druhých

Jak dívka zemřela, ani jak dlouho na pokoji ležela, než ji personál nalezl, zatím není jasné. Podle odchovance ústavu Branislava Ladického je však možné, že mohlo dojít k pochybení ze strany dětského domova. „Pokud si jí nikdo od pátku nevšiml, je to chyba,“ uvedl Ladický pro web Noviny.sk.

Podle obyvatel Trenčína o víkendech v ústavu nikdo nepracuje. „O víkendech tam nikdo není. Není to vyřešené. Stát dává hodně peněz na malé děti a ti, kteří by potřebovali hlavně morální pomoc, ji nemají,“ stěžoval si jeden z místních. Ředitelka dětského domova se odmítla vyjádřit.

Případ v současné době vyšetřuje policie. „Příslušník obvodního oddělení zahájil v této věci trestní řízení pro trestný čin zabití,“ sdělila pro Noviny.sk policejní mluvčí Katarína Kuzmová. Ohledávající lékař nevyloučil cizí zavinění. Pro přesné zjištění příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vlastní sestře tlačil hlavu na sporák a vyhrožoval jí smrtí. Napadená Slovenka neváhala jednat

Tagy:
Slovensko dětský domov Trenčín smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti