Vlastní sestře tlačil hlavu na sporák a vyhrožoval jí smrtí. Napadená Slovenka neváhala jednat

Vozidlo slovenské policie

Bratr vyhrožoval sestře

Agresivnímu muži, který měl pod vlivem alkoholu v obci Dlhé nad Cirochou na Slovensku napadnout svou sestru, uložil soud trest odnětí svobody na deset měsíců. Své sestře měl vyhrožovat smrtí a v jeden moment jí měl dokonce natlačit hlavu k plynovému sporáku. „Chytil ji rukou pod krkem,“ upřesnil mluvčí Krajského ředitelství policie Prešovského kraje Štefan Pecuch ve vysílání CNN Prima NEWS. Ženě se nakonec podařilo z bratrova sevření vymanit a zavolala na pomoc policii.

Muž měl nejprve své sestře nadávat, situace se ale v letní kuchyni rodinného domu velmi rychle vyostřila, a to až k údajným výhružkám smrtí. „Způsobil jí lehká zranění,“ doplnil Pecuch ve vysílání CNN Prima NEWS. Zároveň uvedl, že Obvodní oddělení policie Snina obvinilo agresora ze dvou přečinů – z ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda, která otřásla Slovenskem. Muž měl uškrtit svou manželku a tělo ukrýt do skříně

K incidentu mezi sourozenci mělo podle reportáže TV JOJ dojít kolem poledne. Když bratr začal svou sestru slovně napadat, upozornila ho, že si to nenechá líbit a zavolá na něj policii. „Svým jednáním vzbudil u poškozené důvodnou obavu o její život a zdraví,“ vysvětlil v relaci Pecuch.

Násilník, kterého policisté předběžně zadrželi, se ze svých skutků zpovídal soudu v superrychlém řízení. „Ten mu uložil trest odnětí svobody v trvání deseti měsíců s podmíněným odkladem výkonu uloženého trestu na stanovenou zkušební dobu v trvání patnácti měsíců,“ řekla mluvčí soudů Prešovského kraje Ivana Petrufová ve vysílání CNN Prima NEWS.

NEŘPEHLÉDNĚTE: Škola Plaváček se topí v problémech? Policie zahájila vyšetřování, majitelka je překvapená

Tagy: