Bývalý místostarosta Lovosic měl postřelit manžela své milenky. Hrozí mu osm let vězení

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začal v pátek proces s bývalým místostarostou severočeských Lovosic Miroslavem Závadou, který je obžalovaný z pokusu o vraždu. Podle spisu měl v hotelovém pokoji z legálně držené zbraně postřelit manžela své milenky. On tvrdí, že nabitá zbraň vystřelila náhodou při vzájemné rozepři.

Incident se odehrál vloni 21. ledna v hotelovém pokoji v obci Straškov-Vodochody na Litoměřicku, v němž obžalovaný 59letý muž trávil čas se svou milenkou. Do hotelu ale dorazila nečekaná návštěva – její manžel.

ČTĚTE TAKÉ: Narkoman v Praze bezdůvodně bil ženy pěstí do obličeje. Dvě zranil, policie hledá další oběti

„Když jsem si vzal do pravé ruky zbraň, tak jsem slyšel obrovskou ránu, otočil jsem se a najednou za mnou stál. Chytil mě za ruku, chytil mě pod krkem, začal mi tam nadávat,“ popisoval bývalý místostarosta Závada u soudu.

Jako držitel zbrojního průkazu u sebe prý už dvacet let nosí nabitou zbraň a ani lednový den neměl být výjimkou.

„Přiložil svoji samonabíjecí pistoli ráže 6,35 browning, jejíž byl oprávněným držitelem podle zákona a kterou měl v té době připravenou s nábojem v nábojové komoře a s nataženým závěrem a kterou držel v pravé ruce, k břichu poškozeného a ze zbraně jednou vystřelil,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Vladimír Jan s tím, že způsobené zranění ho ohrožovalo na životě.

Podle Závady ale zbraň vystřelila sama poté, co na něj sok v lásce nečekaně zaútočil. „Během toho chaosu, zmatku, blázince zazněl výstřel,“ uvedl Závada.

Soud během listopadu vyslechne soudní znalce i svědky. Za pokus o vraždu navrhuje státní zástupce poslat bývalého místostarostu na osm let do vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Polonahý podivín na záběrech ohrožoval pražské strážníky kusem plechu. Do krve pořezal sebe

Tagy:
nevěra soud krimi Lovosice místostarosta pokus o vraždu Miroslav Závada milenec