Čechmánek by si cestu do NHL našel i bez Haška, věří Hnilička. Brzdil ho specifický styl

Roman Čechmánek v dresu Los Angeles Kings.

Pohřeb Romana Čechmánka

Dominik Hašek svým způsobem vydláždil dalším českým hokejistům cestu do NHL, zesnulý Roman Čechmánek by však v Americe prorazil i bez něj, věří bývalý gólman Milan Hnilička. Kvůli svému osobitému stylu by to však podle něj neměl jednoduché. Dlouholetý „Čemanův“ kamarád i rival z brány pro CNN Prima NEWS popsal svůj vztah s legendárním sportovcem.

„Myslím, že nebýt Haška, možná bychom ani nebyli v NHL. Byl pro evropské brankáře takový pionýr. Roman by si asi svoji cestu našel i tak, ale protože měl neortodoxní styl, měl by to velmi těžké. ‚Hašan‘ ukázal, že gólman může mít odlišný styl, ale všechno pochytat. Tím nám vybudoval cestu,“ popsal Hnilička ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS k pohřbu Romana Čechmánka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Srandista a oblíbenec kabiny. Na Čechmánkově pohřbu dojatě vzpomínali bývalí spoluhráči

Bývalý reprezentant na svého kolegu zavzpomínal i jako na kamaráda a zároveň konkurenta. „Od juniorského věku jsme se potkávali v různých nároďácích. Vzpomínám na něj samozřejmě jenom v dobrém, přestože jsme byli i rivalové. Snažili jsme se od mládí být lepší než ten druhý a dokázat, že do brány patříme. Byl to pro nás celoživotní boj, ale v kabině jsme spolu vycházeli vždycky dobře,“ vysvětlil.

„Byl vynikající brankář a určitě tvrdá konkurence. Patří do zlaté éry českého hokeje, jednoznačně je tam zapsán navždy, je to legenda. Vždy to pro mě byla velká motivace a dovolím si říct, že to bylo vzájemné. Dělalo nás to lepšími gólmany,“ zhodnotil Čechmánkovu kariéru. Bývalého parťáka zároveň popsal jako „srandistu a bouřliváka“.

K TÉMATU: Truchlení kvůli Čechmánkovi. Vsetínem prošli fanoušci, odpálili i smuteční pyrotechniku

Tagy: