Srandista a oblíbenec kabiny. Na Čechmánkově pohřbu dojatě vzpomínali bývalí spoluhráči

Hokejista Roman Čechmánek zemřel ve věku 52 let.

Pohřeb Romana Čechmánka

Do obřadní síně zlínského krematoria se s legendárním hokejistou Romanem Čechmánkem přišla rozloučit rodina, přátelé a bývalí spoluhráči. Jeho památku přišli uctít například Jiří Šlégr, David Moravec, Horst Valášek, Radim Tesařík, Petr Čajánek nebo Richard Hrazdíra. Ten na brankářského kolegu vzpomínal jako na srandistu a oblíbence kabiny.

Smuteční obřad měl startovat v 11:30, začal však s mírným zpožděním. Před budovou zlínského krematoria se totiž shromáždilo velké množství lidí, kteří se s Čechmánkem chtěli naposledy rozloučit. Dojemná úvodní slova pronesl David Moravec. Novináři zůstali na přání rodiny zesnulého venku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exmanželka Čechmánka odhalila detaily soužití. Popsala negativní vlivy na rodinu sportovce

„Upřímnou soustrast jeho rodině a klukům, musí to být hrozné. Podobná zpráva mě v mládí taky zasáhla, zemřel mi otec. Budu na něj vzpomínat jako na parťáka, srandistu a oblíbence kabiny. Byl jsem mu za svědka, velmi těžce mě to zasáhlo,“ svěřil se pro CNN Prima NEWS bývalý brankář PSG Zlín Richard Hrazdíra před začátkem obřadu. „Je to velice těžké,“ doplnil Horst Valášek, který dorazil navzdory nemoci.

Nečekaná zpráva

Čechmánek zemřel v sobotu 11. listopadu. Pitva prokázala, že nešlo o sebevraždu ani cizí zavinění. Přesnou příčinu smrti však policie neuvedla. Sportovci bylo pouhých 52 let, tragická zpráva přišla náhle. „Nejel s klukama na zápas, protože mu bylo špatně,“ uvedl předseda uherskohradišťského hokejového klubu Miroslav Stavjaňa s tím, že s Čechmánkem jen krátce před jeho smrtí řešil hokejové záležitosti. Bývalá hvězda v Uherském Hradišti působila jako šéftrenér mládeže.

Ve středu Čechmánkovu památku uctili jeho fanoušci ve Vsetíně smutečním pochodem k tamnímu zimnímu stadionu před utkáním se Sokolovem. Do pochodu se zapojily stovky lidí. Oblečeni byli v černém, řada z nich měla kolem krku klubové šály či dresy. V čele průvodu nesli transparent s nápisem Legenda s číslem 23.

„Roman byl vynikající brankář a také výborný parťák. Poznali jsme se v Naganu, potom jsme se potkávali na dalších šampionátech i jiných akcích. Svou kvalitu ukazoval dlouhodobě na českém ledě i v NHL, kde jsme proti sobě sehráli mnoho zápasů,“ zavzpomínal na bývalého parťáka Dominik Hašek ve vysílání CNN Prima NEWS.

Připomeňte si Čechmánkovu osobnost i nejdůležitější momenty jeho kariéry: Čechmánkův odkaz. Čaroděj v zelenožlutých betonech, mistr nájezdů i bouřlivák ve stínu Haška

K TÉMATU: Truchlení kvůli Čechmánkovi. Vsetínem prošli fanoušci, odpálili i smuteční pyrotechniku

Tagy: