Ceny Emmy jsou rozdány. Uspělo historické drama Šógun i netradiční miniseriál Sobík

Televizní cenu Emmy v kategorii nejlepší drama získal seriál Šógun. Poprvé toto ocenění dostalo dílo, které není zcela mluvené anglicky, poukazuje agentura AFP. Slavnostní ceremoniál se konal v noci na pondělí. Cenu za nejlepší komedii dostal seriál Stále v kurzu (v originálním názvu Hacks). Ocenění za nejlepší miniseriál dostalo dnes dílo Sobík (v původním názvu Baby Reindeer).

Historické drama Šógun, které se odehrává v Japonsku na konci 16. století, patřilo k favoritům v kategorii drama. Jeho hlavní herci Hirojuki Sanada a Anna Sawaiová dostali cenu za nejlepší herecké výkony. Je to poprvé, co tuto cenu dostali herci původem z Japonska, uvádí agentura AP.

ČTĚTE DÁLE: Rocková rvačka. Zpěvák mlátil slavného kytaristu z Red Hot Chili Peppers přímo při koncertu

Překvapením byl výsledek v kategorii nejlepší komediální seriál. Nad favorizovaným Medvědem, který dostal ocenění za herecké výkony, zvítězil seriál Stále v kurzu o setkání mezi stárnoucí hvězdou lasvegaských podniků a o několik generací mladší scenáristkou.

Cenu za nejlepší miniseriál, kam jsou zařazeny seriály s pouze jednou řadou, získal Sobík, jehož děj se odvíjí od náhodného setkání v jedné londýnské hospodě.

Letos se uskutečnily dvě předávání cen Emmy. V lednu byly totiž uděleny ceny za loňský rok. Ceremoniál se uskutečnil s několika měsíčním zpožděním kvůli stávce herců a scénáristů v Hollywoodu. O udělení cen rozhoduje na 22 000 členů pořadatelské televizní akademie.

Tagy:
film ocenění ceny seriál televize kultura herec Cena Emmy Anna Sawai Šógun Hiroyuki Sanada historické drama Sobík umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Stále v kurzu