Ceny energií kosí firmy. Po Bohemia Energy končí další dodavatelé elektřiny a plynu

Ceny energií nadále rostou, pro některé dodavatele je to likvidační

Po Bohemia Energy končí v Česku s dodávkami elektřiny a plynu další společnosti. Zastavení oznámila Kolibřík energie s 28 tisíci klienty, ve čtvrtek se rozhodla ukončit dodávky plynu také firma A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy. Vyplývá to z oznámení společností a informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE).

Kolibřík energie v pátek oznámila pozbytí možnosti dodávat elektřinu a plyn od úterý 19. října. Dodávky plynu od společnosti A-PLUS se zastaví od pátku 22. října. Zákazníci firem bez energií nezůstanou, dodávky jim zajistí takzvaný dodavatel poslední instance.

Kolibřík energie jako důvod ukončení činnosti uvedla stávající energetickou krizi v Evropě, kterou symbolizuje raketový růst cen. Krize je pro firmu extrémně složitá. „Kolibřík energie byl založen coby komunitní projekt, který preferuje společenskou odpovědnost nad ziskem. Za stávající situace na energetických trzích nejsme schopni zajistit dodávky elektřiny a plynu za sjednaných podmínek,“ uvedla firma na webu.

Ve středu oznámila rozhodnutí o ukončení dodávek plynu a elektřiny zákazníkům skupina Bohemia Energy, která je největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku se zhruba 900 tisíci odběrných míst.

Tagy: