Červenka potáhne tým svou hrou, myslí si Vondrka. Prozradil, jak to chodí v hokejové kabině

Michal Vondrka v pořadu Co Čech, to trenér!

Co Čech, to trenér s Michalem Vondrkou

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka potáhne národní tým dopředu hlavně svou hrou na ledě, řekl v pořadu Co Čech, to trenér! na CNN Prima NEWS hokejista Michal Vondrka. Ocenil také rozhodnutí trenéra Radima Rulíka a popsal, jak to chodí v kabině nároďáku. Prozradil rovněž, zda českému týmu věří na zisk medailí.

„Českou reprezentaci čeká při letošním turnaji ještě větší šílenství než během mistrovství světa u nás, které se konalo v roce 2015,“ pronesl Vondrka. Sestavy nejlepších hráčů světa jsou podle něj „neuvěřitelné“.

K TÉMATU: Rulík má na soupisce pro mistrovství světa 22 hráčů. Nechal si místo pro další posily z NHL

Trenér nároďáku Radim Rulík si podle hokejisty zaslouží velký respekt. „Mnoho lidí nevidí jednotlivé detaily při sestavování týmu. Radim mohl nabrat všechny hráče z NHL a v případě neúspěchu hodit vše na ně. V sestavě je množství skvělých hokejistů,“ řekl v pořadu Co Čech, to trenér!

Vondrka věří, že dosazení Romana Červenky na post kapitána je dobrá volba. „V nároďáku už je nějaký ten pátek a ví, co to obnáší. Týmu může přinést mnoho věcí,“ zdůraznil s tím, že Červenka potáhne reprezentaci dopředu především svou precizní hrou.

Domácí led může podle sportovce znamenat jak výhodu, tak velký tlak. Vondrka také popsal, jak to chodí v kabině českého hokejového výběru. „Hierarchie tam určitě je. Někdo je méně sympatický, jiný spoluhráč zase více. Ve výsledku se ale baví každý s každým a všichni se soustředí na výsledek, aby byl výkon co nejvíce týmový,“ prozradil. Dodal také, že věří v medailový úspěch reprezentace.

Bývalý hokejista také popsal, jak probíhá výběr na post kapitána. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Charisma kouče Hlinky se promítlo i na led. Za oponou uměl bujaře slavit, vzpomínal Šlégr

Tagy:
hokejista trenér hokej mistrovství světa v hokeji sport Radim Rulík národní tým Co Čech, to trenér! Michal Vondrka soupiska Roman Červenka Mistrovství světa v ledním hokeji MS v hokeji 2024