Čech zadržel polského „fantoma parkovišť“. Šarvátku kvůli pneumatikám natočil na mobil

Muž natočil šarvátku s Polákem, který propichoval pneumatiky českých aut.

V Polsku dopadli viníka propíchaných pneumatik Čechů

Polští policisté zřejmě chytili fantoma parkovišť, který u nákupních center propichoval pneumatiky českých automobilů. Přímo při činu ho pravděpodobně chytil přímo majitel pneuservisu, který propíchané gumy opravoval a do Polska si také vyrazil za nákupy. Na mobil zachytil okamžik, kdy údajného vandala zadržel.

Parkoviště přeplněná Čechy, kteří do polského pohraničí vyráželi za nákupy, byla trnem v oku netradičnímu záškodníkovi, který propichoval jejich pneumatiky zřejmě nástrojem podobným tenké jehle. „Je to vzkaz pachatele českým zákazníkům, ať tam nejezdí,“ řekl majitel pneuservisu Petr Pospěch.

ČTĚTE TAKÉ: Divoký úprk mladé Češky v Polsku: S kradeným mlékem ujížděla i s členem ochranky na kapotě

Jenže spadla klec. Majitel pneuservisu, k němuž většina poškozených jezdila kvůli opravě propíchnutých pneumatik, si sám zajel do Polska na nákupy se svou matkou. Zatímco nakupovala, zůstal stejně jako většina jiných Čechů sedět v autě, aby si ho pohlídal. Sedl si však na zadní sedačku, kde má zatmavená skla.

A lest vyšla. Po pár minutách přijelo auto, z něhož vystoupil muž a ohnul se ke škodovce číhajícího Čecha. Podezřelý se poté pokusil o útěk, který mu ale nevyšel. Mezi Čechem a Polákem se následně strhla šarvátka, kterou majitel auta zachytil na mobil.

Pomůcka, kterou měl dotyčný propichovat pneumatiky, se nenašla, i když majitel posléze zjistil, že i u jeho auta je propíchlá pneumatika. Na polské policejní služebně v Křižanovicích v pátek vypovídali hned dva poškození. Polská policie tak může zahájit vyšetřování. Podle informací CNN Prima NEWS by měl vypovídat také podezřelý.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Já nakupuju, ty hlídáš. Češi jezdí do Polska kvůli obavám z propíchaných pneumatik v týmech

Tagy: