České Budějovice bude poprvé řídit žena. Primátorkou se stane Dagmar Škodová Parmová

Dagmar Škodová Parmová

České Budějovice mají novou koalici

ODS, Společně pro Budějovice, Piráti a Jihočeši 2012 podepsali v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Primátorkou bude poprvé v historii jihočeské metropole žena, stane se jí Dagmar Škodová Parmová z ODS.

Zástupci ODS, Společně pro Budějovice, Pirátů a Jihočechů 2012 podepsali v pondělí v Českých Budějovicích koaliční smlouvu. Primátorkou bude poprvé v historii Českých Budějovic žena, stane se jí Dagmar Škodová Parmová (ODS). Nová koalice má v zastupitelstvu 23 hlasů ze 45. Ustavující zastupitelstvo, které bude volit vedení města, se sešlo v pondělí v 09:00.

Primátorka bude mít podle podepsané smlouvy pět náměstků, z nichž jen tři budou ve svých funkcích uvolnění, tedy s nárokem na plný plat. Statutárním náměstkem bude Petr Maroš (ODS). Dalšími náměstky se pak stanou Lubomír Bureš, Michal Šebek (oba ODS), Zuzana Kudláčková (Piráti) a Tomáš Bouzek (Společně pro Budějovice). Koalice se nechce spoléhat na nejtěsnější možnou většinu.

Škodová Parmová novinářům řekla, že vládu města bude podporovat i opoziční zastupitelka Světlana Procházková z hnutí Občané pro Budějovice (HOPB), která před čtyřmi lety kandidovala za sdružení ODS a nezávislých kandidátů.

Tagy:
politika České Budějovice ODS Česká pirátská strana primátorka komunální politika Občané pro Budějovice Zuzana Kudláčková Tomáš Bouzek Dagmar Škodová Parmová