České olympijské hvězdy jsou už kompletní. Do dějiště her v Číně dorazila už i Ledecká

Tři dny před slavnostním zahájením zimních olympijských her v Pekingu jsou v Číně všechny největší české medailové naděje. Do dějiště v úterý zdárně dorazila a prošla testy na koronavirus také Ester Ledecká, dvojnásobná vítězka z minulých her na snowboardu i na lyžích.

Ledecká odletěla z Prahy v pondělí a v úterý se podle informací Českého olympijského týmu se servismanem Milošem Machytkou, fyzioterapeutem Michalem Lešákem a snowboardingovým trenérem Američanem Justinem Reiterem neubytovali v olympijské vesnici v horském středisku Čang-ťia-kchou, ale podle plánu v hotelu u Ken-tching Snow Parku. Má tak na dohled svah, na kterém zkusí v paralelním obřím slalomu v úterý 8. února navázat na zlato z Pchjongčchangu.

Poté se Ledecká rychle přeorientuje na lyže a o tři dny později pojede superobří slalom, který před čtyřmi lety senzačně vyhrála. Poté by měla absolvovat ještě sjezd a kombinační závod.

S Ledeckou patří k českým nadějím na stupně vítězů v Pekingu rychlobruslařka Martina Sáblíková a biatlonistka Markéta Davidová, které přiletěly do Číny speciálem v pátek.

Tagy: