Čeští fanoušci smutní, na Dakaru bude o jednu Tatru méně. Závodník Calvet dostal covid

Rallye Dakar ještě neodstartovala a čeští fanoušci už smutní

Slavná Rallye Dakar ještě ani nezačala a čeští fanoušci už smutní. Na startu legendární soutěže totiž bude o jednu Tatru méně. Za vším je zranění a nákaza covidem Francouze Téa Calveta. A svoji dávku smůly si vybrala i zpěvačka Olga Lounová.

Sedmadvacátého prosince odlétli všichni čeští účastníci závodu jedním leteckým speciálem. Jeho cíl? Saúdská Arábie, kde na Nový rok odstartuje 44. Dakar. „Tak milý deníčku, právě teď jsme dorazili do Saúdské Arábie,“ chlubila se zpěvačka Lounová.

Jenže ne všichni. Stáj Buggyra počítá ztráty ještě před první etapou. „Téo Calvet se zranil, při běhání upadl, zlomil si zápěstí. Na začátku to vypadalo, že bychom to mohli zvládnout, ale nakonec k tomu ještě dostal covid a aktuálně leží doma v horečkách,“ popsal ředitel komunikace stáje Jan Kalivoda.

Místo dvou Tater tak Buggyra mezi kamiony nasadí jen jedinou pod taktovkou Chilana Casaleho. „Věříme, že jsme si tu porci smůly vybrali už před Dakarem,“ dodal Kalivoda. V to doufá i Olga Lounová. Dakarský debut zpěvačky a navigátorky v kategorii aut vyrobených do roku 2000 totiž nepěkně okořenila dopravní nehoda.

Cestou do hotelu nabourala do taxi se členy stáje Moto Racing Group místní řidička. „Já u toho řval – auto, auto, auto,“ popsal motocyklový jezdec Martin Michek. Ostatním českým zástupcům se nepříjemnosti zatím naštěstí vyhýbají.

Kamioňák Martin Macík už se v přístavu Džidda shledal se svým vozem, kterému dal jméno Karel. „Kluci už vyzvedli veškerou techniku, my jsme přijeli autobusem a tady máme Karla. Normálně je všechno v cajku, jenom pravá přední pneumatika decentně upuštěná,“ zhodnotil ve videopříspěvku Macík.

Nyní členové týmů procházejí povinnými PCR testy. Silvestr moc divoký nebude, už 1. ledna se totiž jede kvalifikační etapa. „Těším se, až už to propukne, protože tohle je takové období, kdy je moc práce a velká nervozita,“ dodal šestinásobný vítěz Josef Macháček.

Tagy: