Charanzová: Fiala jen zakrývá problémy STAN. Nemáte co mistrovat, opřel se do ní Vondra

Dita Charanzová a Alexandr Vondra

360° Speciál: Česko v čele EU (622)

Čeští europoslanci se pohádali ve speciálu 360° v Bruselu ohledně projevu premiéra Petra Fialy (ODS). Podle zástupkyně hnutí ANO Dity Charanzové šlo jen o zastírací manévr kvůli problémům vlády s kauzou hnutí STAN. Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) však připomněl problémy bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).

„Kauza hnutí STAN ovlivní české předsednictví. Je to vidět ze slov pana premiéra. Zakrývá jejich problémy. Že ministr vnitra o tom věděl a nejednal. Řeší se to i v Bruselu, byla to v pondělí hlavní zpráva. Na titulcích vidíme: Chaos u země, která přebírá předsednictví,“ řekla v Bruselu Charanzová.

Vondra však připomněl problematickou minulost šéfa hnutí ANO. „Nevím, kde paní Charanzová bere drzost tohle zdvihat. Nechci sahat na svědomí politiků STAN. Ale ještě ten týden se ti, co se jich kauza týkala, z vlády poručili, a to ze všech funkcí. Andrej Babiš byl obviněn, Gazdík nebyl obviněn. Jen proto, že se s někým setkal, sám dobrovolně odešel. Váš šéf se držel jako klíště křesla předsedy, byť byl obviněn,“ reagoval Vondra.

„Nemáte, koho co mistrovat. Vy jste zaútočila jako první, jen jsem to vrátil. Policie to řeší a ti, kterých se to týkalo, okamžitě odešli z vlády i ze svých funkcí, na rozdíl od Andreje Babiše,“ dodal.

Charanzová však připomněla volební program koalice Spolu. „Moralizujete, jaká má být politika v ČR, na tom jste vyhráli volby. Máme tuto vládu půl roku a je v Praze organizovaný zločin. Politici napojení na člověka od Radovana Krejčíře,“ zlobila se europoslankyně.

Tagy: