Chci ještě vidět hrát Anglii, svěřil se umírající trenér Eriksson. Prozradil i nesplněný sen

Nevyléčitelně nemocný fotbalový trenér Sven-Goran Eriksson doufá, že bude natolik zdravý, aby mohl v březnu sledovat zápas Anglie s Brazílií. Pětasedmdesátiletý Švéd, který anglickou reprezentaci vedl mezi lety 2001 a 2006, je v posledním stádiu rakoviny slinivky břišní a zbývá mu poslední rok života. V rozhovoru pro Sky News také prozradil jeden ze svých snů, který se mu nepodařilo si splnit.

V posledním roce svého života chce být Eriksson podle svých slov co nejvíc zdravý. „Doufám, že mi stav dovolí jet se v březnu podívat na zápas Anglie s Brazílií. Bude to skvělý zápas, taková rozcvička před mistrovstvím světa. Mezi těmito týmy by se také mohlo hrát finále šampionátu,“ uvedl pro Sky News 75letý kouč, který naposledy vedl výběr Filipín.

ČTĚTE TAKÉ: Hudáček se zlobí, kritiky žene k soudu. Gólmana z KHL hájí i favorit na prezidenta

Čas, který mu zbývá, chce prý zasvětit cestování a fotbalu. V rozhovoru se také rozpovídal o jednom svém nesplněném snu. „Můj otec, stejně jako já, stále fandil Liverpoolu. Vždycky jsem si je přál trénovat, což se mi už nepovede, ale pořád jsem jejich fanouškem,“ svěřil se.

Šokující diagnóza

Erikssenovy děti bývalého trenéra AS Řím, Lazia nebo Manchesteru City odvezly do nemocnice poté, co se mu zatočila hlava a upadl. Lékaři mu oznámili, že prodělal malou mrtvici. Následně také odhalili, že trpí rakovinou slinivky břišní. „Vím, že v nejlepším případě mám před sebou rok, v nejhorším případě méně. Ani lékaři si nejsou naprosto jistí,“ doplnil.

Eriksson se stáhl z veřejného života ze zdravotních důvodů loni v únoru. „Přišlo to zničehonic. A byl to šok,“ vzpomněl na okamžik, kdy se od lékařů dozvěděl diagnózu. „Nemám žádné velké bolesti. Ale byla mi diagnostikována nemoc, která se dá zpomalit, ale ne operovat. Tak to prostě je,“ popsal.

Eriksson se stal v roce 2001 prvním zahraničním trenérem anglické reprezentace a do roku 2006 vedl „zlatou generaci“ hráčů kolem Davida Beckhama, Stevena Gerrarda či Waynea Rooneyho. Na mistrovstvích světa 2002 a 2006 i na evropském šampionátu v roce 2004 Anglie pokaždé vypadla ve čtvrtfinále, z toho dvakrát na penalty s Portugalskem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na fotbalovém zápase. Mladého hráče postřelili, policisté pátrají po lovci

Tagy: