Procházka: Chci Pereiru vtáhnout do své dokonalé bouře. Titul přivezu zpět do Česka

Jiří Procházka po vítězství na turnaji UFC 300

Jiří Procházka po výhře na UFC 300: Titul přivezu zpět do Česka

Mimořádný souboj pro české MMA. Jiří Procházka se na velkolepé akci UFC 300 v Las Vegas předvedl v nejlepším světle. Byť se, jak sám přiznává, v souboji s Aleksandarem Rakičem pomaleji rozjížděl, dramatický střet ukončil už ve druhém kole suverénním technickým knockoutem. Jako další cíl si zadal znovu usednout na trůn polotěžké divize UFC, jíž nyní kraluje Brazilec Alex Pereira. „Titul přivezu zpět do Česka,“ slibuje bojovník z Hostěradic.

Předvedl perfektní výkon. O tom svědčí i fakt, že si Jiří Procházka vydobyl vítězstvím nad Rakušanem se srbskými kořeny Aleksandarem Rakičem i bonus za výkon večera. Ke klasickému honoráři tak dostane navrch ještě 300 tisíc dolarů (zhruba sedm milionů korun). To ale český bijec zatím příliš neřeší. Je hlavně rád, že splnil misi a může pokračovat dál „v lovu“.

ČTĚTE TAKÉ: Bijec Procházka vyvolal v kleci vítězný chaos a řekl si o titulovou bitvu

Jak se teď po zápase s Aleksandarem Rakičem cítíte?
Zdravím všechny do Česka, cítím se výborně. Řekl bych… Každý zápas je důležitý, ale tenhle byl fakt hodně důležitý. Takže jsem strašně rád, že to dopadlo vítězně. A jedeme dál.

V prvním kole jako byste se pomaleji rozjížděl, čím to? Nebo to byl plán?
Rozjížděl jsem se pomaleji a musím říct, že to nebylo v plánu. Trochu jsem upustil od toho, co jsem si do zápasu předsevzal, že začneme trochu zostra. Ale už to tak prostě mám… Abych si načetl pohyb soupeře, trošku navnímal toho ducha a mohl pomalu roztancovávat své pohyby, zjišťovat taktiku soupeře, co opakuje, co má v plánu. Ale neobejde se to u mě občas bez toho, aniž bych trochu schytal. Což do příštího zápasu odstraním. Už to prostě nejde.

Určitě mám na čem pracovat, ale můj celý život je o práci a růstu.

Ohrozil nebo překvapil vás reálně Rakič něčím?
Rakič mě v zápase překvapil příjemně a nepříjemně zároveň. (Pousměje se) Vždycky, když jsem kopl levý round kick nebo highkick, tak to krásně kontroval úderem. Tohle načasování, musím říct, mu tam opravdu krásně vycházelo. Párkrát jsem to fakt zacítil. A to, jak mi rozškubl pravé obočí, byla pěkná práce.

Jaká rada od trenérů během zápasu vám přišla nejvíc vhod?
Musím říct, že jsme to najížděli celou přípravu. Byl jsem v tomhle na ně fakt přísný, aby mi říkali jen jasné věci, jasné instrukce, nic složitého. A myslím, že teď už to máme najeté tak, že už to funguje.

Řekli jste si s Rakičem něco po souboji?
Po zápase za mnou Rakič přišel a řekl, že respekt a omlouval se za ty kecy. Že prý všechno dobré a děkuje za zápas. Já mu taky poděkoval.

Dal jsem si vítězný croissant, vítěznou pizzu, pivo. Teď ještě symbolické vítězné cigáro a jdeme dál. Zpátky do práce.

Co říkáte na hlavní duel? Chcete být dalším soupeřem šampiona Alexe Pereiry?
Musím říct, že to byl krásný zápas. Alex předvedl opravdu precizní práci a věřím, že budu dalším vyzyvatelem, protože jak mluvím o své dokonalé bouři, věřím, že ho do ní dokážu vtáhnout a vzít si v tomto zápase vítězství. Určitě mám na čem pracovat, ale celý můj život je o práci a růstu. Jdeme pro to. Titul přivezu zpět do Česka.

Už víte, jak a kde vítězství oslavíte?
Vítězství. Díky za něj. Oslavím ho určitě s přáteli z Hostěradic, doufám, že pořádně. Budu jim muset ukázat další úroveň toho, jak se slaví. Trošku to posunout. (Rozesměje se) Pro mě je oslavou vítězství být teď tady. Dal jsem si vítězný croissant, vítěznou pizzu, pivo. Teď ještě symbolické vítězné cigáro a jdeme dál. Zpátky do práce!

Máte nějaký vzkaz pro fanoušky?
Fanouškům a celému Česku bych strašně rád vzkázal, že děkuju za podporu. Především od mých blízkých, rodiny, přátel. Chtěl bych poděkovat svému týmu, všem lidem kolem. Zvlášť po zápase v New Yorku s Pereirou, že ve mě věřili. Jedeme dál. Vítězství!

Tagy:
New York MMA UFC Jiří Procházka Česko Ultimate Fighting Championship Hostěradice Alex Pereira UFC 300