Vémola a Muradov o Procházkově triumfu: Neuvěřitelné, co dokáže. Čeká ho titulový boj

Jiří Procházka svého soupeře přejel jako tank.

Procházka zpět na vítězné vlně

Český MMA bojovník Jiří Procházka porazil v zápase organizace UFC Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče. Výkon českého zápasníka ocenil i Karlos Vémola. Pro CNN Prima NEWS popsal, že u Procházkových zápasů jsou vždy velké emoce. Zápas zaujal i další bojovníky, Procházkův styl ocenil například David Dvořák.

„Zápas byl samozřejmě skvělý. Emoce u Jirkových zápasů jsou vždycky velké. Vždycky je to nahoru dolů. Je neuvěřitelné, co dokáže v lidech vyvolávat. A co to znamená pro jeho budoucnost? Určitě titulový zápas, jsem o tom přesvědčený,“ popsal MMA zápasník Karlos Vémola pro CNN Prima NEWS.

K TÉMATU: Soupeř mě urazil slovy o škaredé české vlajce, prozradil Procházka. Absolutně za hranou

Hned po zápase Procházka vyzval k dalšímu souboji vítěze hlavního duelu akce UFC 300, ve kterém se o pás šampiona polotěžké váhové kategorie utkali Alex Pereira s Američanem Jamahalem Hillem. „Příště chci šampiona. Ať vyhraje lepší,“ řekl Procházka. Titul o pár hodin později uhájil Pereira, který Hilla knokautoval v prvním kole. „Jediný problém je, že Pereira chce za každou cenu zápasit v Brazílii, což je za měsíc. Nemyslím si, že Jirka bude chtít riskovat. On je pečlivý a vše si připravuje. Je jenom na Jirkovi, kdy nastoupí,“ řekl Vémola.

Zápas si nenechal ujít ani uzbecký UFC bojovník žijící v Česku Machmud Muradov. „Byly to zase nervy. Od začátku do konce. Ale co Jiří vydrží, to prostě nechápu. Vždycky musí v prvním kole dostat, a pak se rozjede. Bylo to napínavé, ale zápas opravdu top,“ nešetří chválou Muradov. „Zasloužená výhra i bonus za výkon večera. Tipoval jsem, že vyhraje ve druhém kole, a tak to dopadlo. Gratuluji celému Česku a Jirkovi, je to velký frajer.“

Procházka svým výkonem uchvátil i amerického herce a moderátora Joea Rogana. „Jiří Procházka je zvíře! Zkrátka skočil do ohně a rozdával bomby,“ uvedl Rogan. „Nemůžete jen stát a vyměňovat si údery se samurajem,“ podotkl zápasník Jan Blachowicz.

Procházka porazil Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče ve 2. kole v čase 3:17 minuty technickým k.o. První kolo vyhrál Rakič na body. Český bojovník držel střed klece, Rakič se jej snažil zasahovat kopy na nohu, Procházkou ale výrazněji neotřásl. V závěru prvního kola dokázal Procházka poprvé soupeře zasáhnout a ve druhém kole došlo na „přestřelku“, jak člen brněnského Jetsaam gymu avizoval. Procházka Rakiče srazil na zem, pokračoval v úderech a rozhodčí následně zápas ukončil. Český bijec si tak připsal jubilejní třicátou výhru mezi profesionály, čtvrtou pod hlavičkou UFC.

Tagy: