Chladné počasí sevře Česko až do víkendu, pak se značně oteplí. Týden bude ve znamení přeháněk

V Česku znovu udeří bouřky.

Počasí (11.6.2024 7:03)

Zbytek týdne bude ve znamení převážně oblačné oblohy a dešťových přeháněk. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Zprvu bude spíše chladněji, s teplotami i pod 20 stupňů Celsia. O víkendu se ale rtuť teploměru může vyšplhat až těsně pod 30stupňovou hranici.

V úterý očekávejte oblačno až polojasno, ojediněle se přes den mohou objevit přeháňky. Oblačnosti bude odpoledne z jihovýchodu přibývat, na jihu a jihovýchodě území se může objevit déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia. Na Moravě a ve Slezsku mohou řidiče ráno překvapit mlhy, předpovídají meteorologové ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Evropa se potýká s extrémními výkyvy počasí. Jih sužují horka, v Rakousku řádilo tornádo

„Maximální teploty okolo 19 stupňů Celsia jsou pod dlouhodobým normálem,“ uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Michaela Valachová s tím, že běžně jsou o pár stupňů vyšší. Dešťových srážek by podle ní během úterý nemělo být mnoho.

Převážně zataženo bude v Česku ve středu. Na jihovýchodě území se objeví déšť. Oblačnost a přeháňky mohou postupovat také ze severozápadu. Teploty přes den se v maximech budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni. Nejteplejší počasí očekávejte v Čechách, kde se ojediněle hodnoty vyhoupnou až ke 20 stupňům Celsia.

Oblačno a zataženo bude také ve čtvrtek. Na severozápadě může být polojasno. Přes den přes naše území přejdou přeháňky, od západu jich bude postupně ubývat. Denní teploty se vyšplhají maximálně na 21 stupňů Celsia.

Na konci týdne se začne postupně oteplovat. Zatímco v pátek se maximální denní teploty dostanou na hodnotu 20 až 24 stupňů, o víkendu rtuť teploměrů vystoupá ještě výš. V sobotu mohou teploty dosáhnout až na 26 stupňů, nejtepleji bude v Čechách, kde může být až 28 stupňů Celsia.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Voda způsobila škody po celém Česku. Zaplavila sklepy, strhla lávku a vytopila dům pro seniory

Tagy: