Chlapce srazil autem vlastní otec, dítě zemřelo. Bolest je nesnesitelná, popsala matka

Když tříletého Ianta Jenkinse přejel jeho otec pick-upem, celé rodině se převrátil svět vzhůru nohama. Chlapcova matka se i přesto rozhodla synovy narozeniny alespoň symbolicky oslavit. Zapojili se i místní farmáři.

Ianto si hrál na kole se svou sestrou a bratrancem, když byl u svého otce na venkově. Poté, co Ianta srazil nákladní automobil s přívěsem, který patřil jedenatřicetiletému otci Gutu Siorovi Jenkinsovi, na místo vyjela záchranná služba. Chlapec byl ale na místě prohlášen za mrtvého.

Sedmadvacetiletá matka Chloe Pictonová uvedla, že se zhroutila na zem, když jí bývalý partner zavolal a oznámil zdrcující zprávu. Pictonová spěchala na farmu v Efailwenu nedaleko Clynderwenu, ale úředníci ji na místo nepustili. „Dovolili mi ho vidět jen v nemocnici, když byl v lepším prostředí. Vidět ho tam ležet mrtvého bylo srdcervoucí. Vidět své dítě tak chladné a bez života je těžké. Začala jsem ho přikrývat, protože jsem se obávala, že je mu zima,“ popsala podle Daily Mail zdrcená matka.

Narozeniny

Ianto by 18. září oslavil čtvrté narozeniny. Pictonová a její dvě malé dcerky ten den navštívily chlapcův hrob, zazpívaly mu k narozeninám a daly si dort. Místní farmáři také na památku Ianta uspořádali jízdu na traktorech, které měl rád. „Miloval farmaření a chtěl jít v tátových stopách. Bolest, kterou prožívám, je nesnesitelná a nikdy to nezmizí,“ sdělila Pictonová s tím, že vždycky bude matkou tří dětí.

Úřadující vrchní koroner Paul Bennett vyšetřování neštěstí odročil na dobu čtyř měsíců. „Nikdo není vinen. Ianto si hrál na svém novém kole na zahradě a můj syn nevěděl, že tam je. Neviděl ho. Nevím, jak s tím bude žít. Je úplně zničený,“ dodala Gutova matka Meinir.

Tagy: