Chlapec v Děčíně se zřítil ze skály. Těžce zraněný čekal na záchranu celou noc

14letý chlapec se zřítil do skalní průrvy pod Pastýřskou stěnou v severočeském Děčíně. Na místo vyjely všechny záchranné složky včetně vrtulníku.

Chlapec se zřítil ze skály

Náročná záchranná akce se ve středu odpoledne odehrála v severočeském Děčíně. Do skalní průrvy pod Pastýřskou stěnou se zřítil teprve 14letý chlapec. Vrtulník ho s vážnými zraněními transportoval do nemocnice.

„Na místo okamžitě vyjela lékařská posádka a vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby. Na vyprošťovacích a záchranných pracích se podíleli také hasiči,“ přiblížil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Právě hasiči se museli společně s lékařkou do těžko přístupného terénu dostat, aby mladíkovi pomohli. „Ke zraněnému chlapci museli slanit,“ doplnil Voleník.

Pohřešoval se od úterní noci

Následně chlapce hasiči v lehátku snesli k řece a předali leteckým záchranářům, kteří ho transportovali do ústeckého traumacentra. „Chlapec utrpěl velmi vážná zranění,“ uvedl Voleník.

Podle informací CNN Prima NEWS byl chlapec od úterní noci pohřešovaný. Právě v tu dobu zřejmě ze skály spadl. Náhodní kolemjdoucí ho pod Pastýřskou stěnou objevili až dnes odpoledne. Co se přesně stalo zůstává záhadou. Případ si už převzali policisté.

Tagy: