Lampy uprostřed cesty rozčilují chodce v Novém Sedle. Jinak to nešlo, hájí se projektant

Lampy uprostřed chodníku v Novém Sedle na Sokolovsku

Lampy uprostřed chodníku

Lampy uprostřed chodníku. Přesně taková nástraha čeká na chodce v Novém Sedle na Sokolovsku. Podle starosty města jejich umístění postrádá smysl. Projektant se ale hájí tím, že jinde být nemohly.

Obyvatele Nového Sedla na Sokolovsku trápí nové lampy. Projektant je totiž umístil takřka doprostřed chodníku v nově vznikající čtvrti. „Projektant to namaloval do projektu, aby se vyhnul sítím, neřešil to s jinými projektanty, kteří mohli posunout své sítě jinam. Splnil sice normy, ale je to řešení, který prostě postrádá smysl,“ míní starosta Nového Sedla Robert Zelenka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uprostřed chodníku se v Olomouci tyčí dva sloupy. Pro chodce jsou nebezpečné, tvrdí experti

Podle projektanta ale lampy jinde stát nemohly. „Projekt je třináct let starý a těsně vedle chodníku vedou telekomunikační kabely. Lidé navíc mohou využít protilehlý chodník, který je bez stožárů. Tam, kde to jde, se snažím ty stožáry nandat tak, aby ty chodníky byly co nejvíc průchozí. Vzhledem k tomu, že tady byl ten Telecom, tak to jinak dát nešlo,“ hájil se projektant Leopold Vlk.

Reportér CNN Prima NEWS Tomáš Polák se rozhodl průchodnost chodníku ověřit. „Vybrali jsme to nejužší místo na chodníku a změříme ho. Od paty lampy k obrubníku zbývá zhruba metr,“ popsal s tím, že to už by například pro maminku s kočárkem mohla být komplikovaná situace. Lampy mají každopádně z chodníku zmizet. Starosta Nového Sedla akci plánuje na příští rok.

Tagy: