Chtěl ukrást ženě kabelku, utekl s nepořízenou. Policie po útočníkovi pátrá

Chtěl ženu okrást o kabelku. Policie po útočníkovi pátrá

Útočník se pokusil ukrást ženě kabelku

Neznámý útočník si v Praze vyhlédl šestačtyřicetiletou ženu, která spěchala do práce. Na nic nečekal a snažil se jí z ramene strhnout kabelku. Žena se bránila. Při strkanici ale spadla na zem a zranila se. Svoje věci přesto statečně ubránila. Pachatel pak s nepořízenou utekl pryč. Teď ho hledají policisté.

Jen pár kroků z domova ušla brzy ráno šestačtyřicetiletá žena. Jako každý den spěchala do práce. Proti ní šel ve Vítězné ulici na Malé Straně neznámý muž a z ničeho nic ženu napadl. Chtěl její kabelku. Muž využil chvilky, kdy byla ulice úplně prázdná a žena po chodníku procházela úplně sama. Kolem v tu chvíli nejelo ani žádné auto.

„Žena se s mužem o kabelku začala přetahovat, a to tak silně, až spadla na zem, kde se zranila na hlavě. Nicméně ani tam útok nepřestal a muž se snažil tuto kabelku odcizit, nicméně ani to se mu napodruhé nepovedlo,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Kabelku statečně ubránila. Útočník to vzdal a utekl z místa pryč. Mezitím poškozená dorazila do zaměstnání, kde se s tím, co se jí stalo, svěřila svým kolegům. Společně následně na policejní stanici celou událost nahlásili.

„Poté, co muž nastoupil do tramvaje číslo 20, si sedl na sedačku a převlékl se, a to případně proto, aby zmátl své případné pronásledovatele,“ popsal Rybanský. Pachatel nakonec vystoupil na zastávce Anděl a odešel pryč. Tam jeho stopa mizí. „Pražští policisté pátrají po totožnosti muže, který tento čin spáchal. Pokud ho poznáváte, volejte, prosím, linku 158,“ uzavřel mluvčí.

Muž je teď podezřelý z trestného činu loupež a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: