Chvíle hrůzy v Lovani: Rodina s batoletem se v autě zřítila ze zvedacího mostu

Mladý pár v belgické Lovani zažil pravděpodobně nejhorší chvíle svého života. Se svým autem totiž uvízl na mostě ve chvíli, kdy se konstrukce začala zvedat. Auto, v němž bylo i batole, skončilo na střeše. Nikomu se však naštěstí nestalo nic vážného.

Minulý týden se odehrála děsivá scéna na zvedacím mostě v belgickém univerzitním městě Lovaň ve Vlámském regionu. Na záběrech z videa je vidět malý červený hatchback, který stojí na mostě, jehož konstrukce se právě začala zvedat, aby pod ní mohla projet loď, uvádí web Het Nieuwsblad.

V ten moment se začali sbíhat lidé, kteří pevně doufali, že most někdo zastaví. To se však nestalo. Konstrukce stoupala nezadržitelně dál a auto z ní začalo klouzat dolů. Nakonec se převrátilo na střechu a dopadlo na bezpečnostní závoru.

Rodina se nemohla dostat ven, museli ji vyprostit hasiči. Záchranka pak všechny okamžitě převezla do nemocnice. Naštěstí se ale nikomu nic vážného nestalo.

Úřady momentálně vyšetřují, jak mohlo k nehodě vůbec dojít. Zatím není jasné, jestli řidič ignoroval výstražná světla a padající závory, nebo zda mohla za nehodu nějaká technická závada. Most každopádně zůstane uzavřený pro chodce, cyklisty i auta, dokud nebude o příčině nehody jasno.

Tagy: