Chvíle hrůzy v Cáchách: Ozbrojená žena se zabarikádovala v nemocnici. Vše ukončil výstřel

Několikahodinové drama otřáslo v pondělí večer nemocnicí Luisenhospital v západoněmeckém městě Cáchy. Na jedno z oddělení vtrhla ozbrojená 65letá žena a začala personál ohrožovat mimo jiné i pyrotechnikou. Celý incident policisté ukončili výstřelem, informovala agentura DPA.

Žena měla podle tiskové zprávy policie vstoupit do nemocnice kolem páté hodiny a napadat přitom  zaměstnance fyzioterapeutické ordinace. Byla ozbrojená, později se ukázalo, že šlo o slepou pistoli. Na sobě měla „nápadně velký opasek“. Poté, co se jednomu ze zaměstnanců podařilo ženě zbraň sebrat, schovala se v nemocničním pokoji a na chodbu hodila pyrotechniku.

ČTĚTE TAKÉ: Mrazivá výpověď u soudu v případu zmizelé Maddie: Podezřelý si natáčel znásilnění, řekl svědek

Pokoj opustila až okolo půl jedenácté. Zdálo se, že má na sobě pás s výbušninou. „Podle pozdějšího zjištění specialisty šlo pouze o jeho atrapu,“ uvedla policie v prohlášení. Další podezřelý předmět držela v ruce a směřovala k záchranné službě. Policisté se ženu snažili zastavit, na oslovení však nereagovala. Proto nebezpečnou situaci zastavili výstřelem.

Žena utrpěla v důsledku střelby vážná zranění. Záchranáři ji okamžitě ošetřili. Reportér agentury DPA na místě viděl, jak ji zabalenou do deky vynesli z nemocnice na nosítkách a odvezli sanitkou.

„Vyšetřovatelé předpokládají, že navštívila nemocnici s úmyslem spáchat sebevraždu,“ sdělili policisté. Během jejich zásahu totiž vyšlo najevo, že odpoledne vyhořel ženin byt v nedalekém městě Eschweiler. Podle policie nejspíš požár sama založila. Vyšetřovatelé na místě nalezli její dopis.

Policejní vyšetřování pokračuje. Žena je podle policejního prohlášení podezřelá z pokusu o vraždu.

V nemocnici byly téměř čtyři stovky pacientů a zaměstnanců. Čtyři lidé, kteří se léčili na jednotce intenzivní péče, zdravotníci převezli do okolních nemocnic. Na místě zůstalo asi 270 nemocných, uvedla agentura DPA.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický požár v německém domově pro seniory: Čtyři lidé uhořeli, záchranáři rozbíjeli okna

Tagy: