Cimický měl po pádu ze schodů skončit v nemocnici. Soud kvůli sexuální agresi se odkládá

Psychiatr Jan Cimický léčil bolavé duše i mnohým českým celebritám

Soud s Cimickým byl odložen

Psychiatr Jan Cimický, který čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání, měl opět skončit v nemocnici. Informoval o tom web Expres.cz s odvoláním na zdroj z Cimického okolí. Soud, který měl začít v úterý, byl nakonec odložen až na leden kvůli nemoci předsedy trestního senátu.

Cimický byl do Ústřední vojenské nemocnice převezen ve vážném stavu už v říjnu poté, co se předávkoval antidepresivy. Nyní tam údajně skončil znovu. „Měl upadnout doma na schodech, museli mu volat rychlou. V současné době má být opět ve Vojenské nemocnici. Že tam zůstane i do zítra (úterý), kdy má proběhnout hlavní líčení, je velmi pravděpodobné,“ řekl zdroj z okolí Cimického pro web Expres.cz. Nemocnice ale zprávu nepotvrdila. Mluvčí Jitka Zinke podotkla, že zaměstnanci nemohou poskytovat údaje o pacientech.

K TÉMATU: Cimického předávkování mě nepřekvapilo, říká jeho blízký přítel. Bendová psychiatra nelituje

O tom, že by Cimický opět skončil v nemocnici, nic neví ani jeho advokát Miroslav Kučerka. „O tom, že by můj klient byl v nemocnici, zatím nic nevím. V pátek jsme zaslali opětovnou žádost o odročení, doteď nám nebylo soudem odpovězeno. Klient se chce účastnit hlavního líčení, ale nevím, jestli mu to zdravotní stav dovolí, i s ohledem na doporučení lékaře,“ sdělil Kučerka.

Přestože soud jeho žádosti nevyhověl, líčení se nakonec odkládá. „Zítřejší (úterní) hlavní líčení se nebude konat z důvodu onemocnění předsedy senátu. První hlavní líčení ve věci je naplánováno na 4. ledna 2024,“ uvedla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Jana Humeni.

Psychiatra obvinilo před dvěma lety několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování či přímo napadení. Kriminalisté původně navrhli loni v říjnu Cimického obžalovat z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství pak ale kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo, aby se policisté vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla Cimického obžalovat letos v červnu, státní zástupce podal obžalobu v srpnu.

Tagy: