Cimického předávkování mě nepřekvapilo, říká jeho blízký přítel. Bendová psychiatra nelituje

Režisér Tomáš Magnusek patří mezi blízké přátele Jana Cimického. Často a rád ho obsazoval do svých filmů. Se známým českým psychiatrem hovořil tři týdny předtím, než se ve své ordinaci předávkoval léky. Z celé situace je velmi otřesený a při rozhovoru pro CNN Prima NEWS neměl daleko k slzám.

Režisér Tomáš Magnusek Jana Cimického velmi často obsazoval do svých filmů, Zahrál si ve všech třech dílech Bastardů nebo ve snímku Pamětnice. Se známým českým psychiatrem se naposledy viděl před třemi týdny. „Řeknu k tomu jen to, že to, co se stalo, mě nepřekvapilo,“ uvedl zlomeným hlasem pro CNN Prima NEWS. Víc už sdělovat nechtěl. „Omlouvám se, je to pro mě velmi citlivé,“ dodal režisér.

Známý český psychiatr Jan Cimický, který čelí četným obviněním ze sexuálního obtěžování i znásilnění, skončil ve vážném stavu v nemocnici na oddělení ARO poté, co se podle deníku Blesk předávkoval léky. Stalo se tak pouhé dva týdny před nařízeným jednáním soudu, který se bude jeho případem zabývat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jan Cimický leží ve vážném stavu na ARO. Psychiatr obviněný ze znásilnění se měl předávkovat léky

Igor Bareš: Držím mu palce a myslím na něj

Herec Igor Bareš, který se s Janem Cimickým seznámil právě díky natáčení filmu režiséra Tomáše Magnuska, je z celé situace v šoku. „Vím, že prochází velmi těžkým obdobím, ale tohle mě zaskočilo. Držím mu palce, aby byl v pořádku. Myslím na něj,“ řekl herec CNN Prima NEWS.

K jeho údajným sexuálním obtěžováním žen se nechtěl příliš vyjadřovat. „Velmi mě to překvapilo, ale nechci soudit, jak to bylo. K jeho osobě, jak jsem ho poznal, mi to moc nepasuje. Ale člověk se samozřejmě může chovat jinak k muži a jinak k ženám,“ poznamenal Igor Bareš.

Sympatie k němu ale ani poté neztratil. „Docela jsme si padli do oka. Byla s ním legrace. Chováme k sobě vzájemnou úctu. Doma v knihovně mám od něj i několik jeho knih. Jednou jsem vyhledal i jeho pomoc, absolvoval jsem u něj asi dvě, tři návštěvy, předepsal mi léky, které zabraly,“ prozradil herec.

Alice Bendová Cimického nelituje

K hospitalizaci Jana Cimického se na sociální síti vyjádřila i jeho údajná oběť, televizní moderátorka Martina Vrbová Hynková. „Co k tomu říct,“ napsala na svůj Instagram. „Na to není co říct. Lítost očekávat asi nemůže,“ okomentovala její příspěvek herečka Alice Bendová.

Psychiatr Jan Cimický se ve společnosti dlouhá léta těšil dobré pověsti. Ve své profesi patřil k uznávaným odborníkům a pomoc u něj vyhledávala i řada českých celebrit. Jen namátkou, herec Petr Haničinec, herec a producent Jiří Pomeje, zpěvačka Iveta Bartošová nebo Hana Krampolová. Když se ho za jeho celoživotní práci chystal státním vyznamenáním odměnit tehdejší prezident Miloš Zeman, ozvala se herečka a zpěvačka Jana Fabiánová, dcera Nadi Urbánkové, která přišla s drsným obviněným. Na policii oznámila, že ji měl Cimický sexuálně obtěžovat. Následně se ozvaly další desítky žen, které se známým českým psychiatrem měly podobnou zkušenost.

Soud se případem začne zabývat 7. listopadu. Cimický vinu odmítal.

Mohli jste přehlédnout: Soud se případem Jana Cimického má začít 7. listopadu:

Tagy: