Cizinec v Opočně údajně pobodal svou manželku a tchána. Oba jsou ve vážném stavu

Útočník v Opočně

Dvaačtyřicetiletý muž pobodal svou manželku a tchána

Muž vietnamského původu údajně pobodal v bytě v Opočně své příbuzné. Podle mluvčí královéhradeckých policistů Ivy Kormošové byly pravděpodobným motivem pokusu o vraždy dlouhodobé neshody v rodině. Oba napadení jsou ve velmi vážném stavu. Útočníkovi hrozí až 20 let vězení.

Útočník skončil ve vazbě. Dvaačtyřicetiletý muž vietnamského původu má podle kriminalistů na svědomí brutální útok na své příbuzné v Opočně. V bytě, kde společně bydleli, se na ně vrhnul s nožem v ruce a zasadil své 31leté ženě a 59letému tchánovi několik bodných ran. Útok se odehrál 27. října, policie však zveřejnila podrobnosti o případu až dnes.

Soužití neklapalo delší dobu

„Z dvojnásobného pokusu vraždy jsme obvinili cizince, který nožem pobodal svoji manželku a tchána. Oba ve vážném stavu byli převezeni do nemocnice. Pravděpodobným motivem byly dlouhodobé neshody v rodině,“ komentovala případ mluvčí královéhradeckých policistů Iva Kormošová.

Manželský pár bydlel se dvěma dětmi a rodiči ženy v třípokojovém bytě ve společné domácnosti. Soužití ale podle svědků delší dobu neklapalo. Násilníka zadrželi policisté na místě krátce po činu. O jeho vazbě rozhodoval rychnovský soud. Ten asi po hodinovém jednání vyhověl návrhu státního zástupce a muže poslal do vazby hned z několika důvodů.

„Ztotožnil jsem se s obavami státního zastupitelství – s obavou, že pan obviněný uprchne nebo se bude skrývat, že bude pokračovat v trestné činnosti a že by mohl mařit vyšetřování. Je to smutné, ale nedalo se rozhodnout jinak,“ okomentoval rozhodnutí soudce Jiří Fuks. Útočníkovi teď v případě odsouzení hrozí až 20 let za mřížemi nebo i výjimečný trest.

Tagy: