Cizinec zatáhl dívku z Berouna do křoví a chtěl ji znásilnit. Nic si nepamatuji, hájil se

Znásilnění

Hrůzný zážitek má za sebou teprve třiadvacetiletá studentka. V Berouně si ji vyhlédl cizinec. Dívku chvíli sledoval, poté ji zatáhl do křoví a pokusil se ji znásilnit. Naštěstí pachatele zahnali svědci a stihli pořídit i důležitou stopu.

Mladá žena přijela do Berouna půlnočním vlakem a vystoupila na nádraží. Její kroky směřovaly do centra města. Po chvíli si všimla, že ji pronásleduje neznámý muž. „Přiskočil k ní a docela brutálním způsobem ji zatáhl z chodníku přes silnici do blízkého křoví. Pokoušel se z ní strhávat oděvy a povalil ji na zem,“ vylíčil incident kriminalista Petr Boubín.

Muž mladé ženě rozepnul knoflík i zip od kalhot. Osahával ji a připravoval se na pohlavní styk. Žena se bránila a křičela o pomoc. „Její volání slyšeli kolemjdoucí, které na místo činu přivedl právě ženin hlas. Mladík uviděl pachatele, jak leží na poškozené, okamžitě ho z ní strhnul a snažil se ho zadržet,“ popsal kriminalista s tím, že násilník začal z místa činu rychle utíkat.

Svědek se ale rozběhl za ním, a útěk násilníka dokonce natočil na mobil. S cizincem se navíc snažil mluvit. „Na základě videa policie získala bližší popis pachatele, zejména jaké měl oblečení,“ vylíčil Boubín.

Video, které odvážný svědek natočil, navíc posloužilo policistům jako důležitý důkaz. Na místo činu zamířila kromě kriminalistů také psovodka. „Běžně to v praxi děláme tak, že psa přivedeme na místo činu, kde načichá nejčerstvější pach, který pak sleduje,“ sdělila psovodka Věra Strnadová.

Pachatel si na nic nepamatuje

Fena Kasiopea slouží u policie už od štěněte. A tentokrát ji stopy dovedly až k místní ubytovně, kde bydlí hlavně dělníci ze zahraničí. „Na základě těchto indicií policisté ráno provedli šetření na ubytovně, kde se jim podařilo podezřelého zadržet,“ řekl kriminalista.

Svědci i mladá žena vypověděli, že cizinec byl v době činu opilý. Při zadržení policistům tvrdil, že si na nic nepamatuje. „Komisařka služby kriminální policie zahájila proti pětatřicetiletému muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, a to ve stádiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policisté později zjistili, že jde o cizince, který už několikrát překročil hranice zákona. „Obviněný muž, který je stíhán vazebně, byl už v minulosti třikrát pravomocně odsouzen za násilnou trestnou činnost,“ sdělila Richterová.

Napadená žena vyvázla z násilného incidentu jen s oděrkami. Není ale vyloučeno, že bude potřebovat pomoc psychologů. Recidivista už je ve vazbě a čeká na soud. Ten ho může poslat za mříže až na 10 let.

Tagy: